ФУНКЦИОНЕРИ СНС ВЕОМА ЗАБРИНУТИ “Вучићу, не иди са чела странке, нема ко да те замени!”

0
председник Србије, србија

председник Србије Александар Вучић (Фото: Принтскрин)

Председник Александар Вучић потврдио је да је у недељу увече, после објављивања резултата референдума, својим страначким колегама у СНС-у рекао да ће се после избора у Србији повући с места председника странке и да им је поручио да они преузму партију ако су паметнији од њега.

 

Ова изјава изазвала је пометњу у редовима напредњака и речи лидера СНС-а забринуле су функционере.

Поруке председника Вучића забринуле су и Марију Обрадовић, министарку и чланицу Председништва СНС-а, која је за Ало! изјавила да Вучића нико не може да замени.

“Не могу да замислим СНС без њега на челу странке и не видим колеге које би тај посао радиле ни приближно њему. Варају се они који мисле да могу да га замене. Надам се да ће Вучић одустати од таквог става и наставити да нас успешно води из победе у победу” – поручила је она за наш лист.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Интересантно је да је јуче велики број функционера СНС-а које смо замолили да прокометнаришу Вучићеве поруке избегао да одговори на наше питање.

Подсетимо, председник је пре пар дана истакао да је очигледно да неки људи у СНС-у боље знају политику од њега и да је у реду да је воде.

“Тако да ћу се повући, као што сам и рекао, одмах после избора. Нећу се кандидовати за председника странке и свакако ће неки паметнији људи водити странку од маја или јуна – нагласио је он, и додао да ће се о изборима разговарати у наредним данима и недељама, али свакако пре 15. фебруара, пошто се тада расписују парламентарни и локални избори.

Прочитајте још:  Вучић: Баш ме брига ко ће победити у рату у Украјини

На питање шта ће бити са људима са којима је незадовољан, Вучић је рекао:

“Живи и здрави, ускоро ће моћи да покажу раскошну памет” – поручио је Вучић, и најавио да ће се наредних обратити јавности и рећи детаљније, како је рекао, шта се и како збивало.

Премијерка Ана Брнабић изјавила је да је председник Вучић задовољан „што смо успели да изгурамо овако важну реформу“, али не и резултатима референдума о уставним променама. Гостујући на Телевизији Прва, она је рекла да Вучић није задовољан ни тиме што је, како је навела, значајан део чланова странке гласао против и позивао друге да тако учине.

Навела је да Вучић није викао, већ је био потпуно миран, што се, како је додала, могло видети и на прес конференцији у просторијама странке након референдума.

“Напустио је просторије странке и рекао: „Ево, ви сте паметни, узмите сада, па водите странку“, и отишао је човек” – рекла је премијерка и навела да Вучић одбија да се кандидује за председника СНС.

Ало

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *