Обећања пала у воду – без умањења рачуна за струју за житеље ваљевских села

0

Foto: Tamara Marković/Nova.rs

Гроздана Станисављевић из ваљевског села Врагочаница, које је приликом децембарских снежних падавина било без струје у континуитету више од два дана, обратила се Н1 да би скренула пажњу на то да су им стигли децембарски рачуни за струју и да нема никаквих умањења како је тада било најављено из Владе Србије.

„Све ми ово личи на обећање, лудом радовање“, каже Станисављевић и подсећа да су након вишедневних несташица струје у Врагочаници, али и многим другим селима широм Србије, премијерка Ана Брнабић и министарка за енергетику Зорана Михајловић јавно обећале да ће свима који су без струје били у континуитету преко 20 сати, децембарски рачун бити умањени.

„Од тога нема ништа. Више смо били без струје него са струјом па је потрошња разумљиво и била мања, али све што је потрошено у рачуну је евидентирано и наплаћено. На рачуну лепо пише, умањење по закључку Владе Републике Србије – нула, као и за умањене за енергетски угрожене купце“, тврди Станисављевић.

Она каже да се почетком нове године снабдевање електричном енергијом у Врагочаници и околним селима донекле нормализовао, да прекида у напајању има и даље, али да она много краће трају.

Н1

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *