Ивица Дачић: Нећу се кандидовати на изборима за председника, јер би то угрозило победу Вучића у првом кругу

0

Дачић (Фото: Јутјуб)

Председник Социјалистичке партије Србије (СПС) Ивица Дачић изјавио је данас да се неће кандидовати за председника Србије на предстојећим изборима јер сматра да би то угрозило могућност победе актуелног председника Александра Вучића у првом кругу избора.

„Ми сарађујемо 10 година и не желим да се тумачи да сам на страни оних који хоће да га сруше. Ми настојимо да победимо у првом кругу“, казао је Дачић за ТВ Пинк.

Дачић је рекао да ће одлука о томе да ли ће СПС на изборима наступити самостално или у коалицији са Српском напредном странком (СНС) бити донета на основу истраживања јавног мњења, до 1. фебруара.

Он је навео да ће СПС подржати Александра Вучића за други мандат на месту председника Србије ако се кандидује, али да ће у супротном та странка имати свог кандидата.

Коментаришући наводе неких опозиционих странака да је фалсификован део гласова на референдуму о промени Устава Србије, Дачић је оценио то “тражење алибија” пред предстојеће изборе, који треба да буду расписани 15. фебруара.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Дачић је додао да је ће данас на састанку Контролног тела за спровођење договора из међустраначког дијалога са делом опозиционих странака, бити речи о сету изборних закона.

Нова

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *