Кинески сателит високе резолуције пуштен у рад: Шта све може да сними и ко прима податке

0
квантне

Насин сателит (Фото: инстаграм)

Кинески сателит високе резолуције за снимање је званично пуштен у рад, саопштила је у четвртак Државна свемирска администрација Кине (ЦНСА).

Реч је о цивилном оптичком сателиту високе резолуције. Сателит може да пружи високопрецизне сликовне податке за индустрије, укључујући картографију, природне ресурсе, управљање у хитним случајевима, пољопривреду, екологију, стамбену изградњу и шумарство.

Сателит је лансиран 3. јула 2020. године из Центра за лансирање у Таијуену у кинеској провинцији Шанси. Преглед о тесту у орбити завршен је 17. децембра 2021. године.

Резултати теста су показали да је сателит у добром стању, добро ради и задовољава услове за пуштање у рад, објавила је ЦНСА.

То је први цивилни свемирски пројект истраживања у моделу јавно-приватног партнерства. Кинеска влада је одговорна за развој, пријем података и обраду сателитских слика, јавља Кинески интернационални радио.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *