Оставили сте по страни Причешће и промовишете вакцину, – јерарх ГПЦ синоду

0

(фото:Србин.инфо)

Грчки епископ сматра да су јерарси синода ЈПЦ, који промовишу неопходност вакцинације, постали представници Мицотакиса, а не Христа.

Бивши митрополит Калавритски Јеладске Православне Цркве рекао је да су архијереји ЈПЦ оставили по страни Причешће Тела и Крви Христове и да промовишу вакцину против коронавируса, преноси издање Ромфеја.

Митрополит Амвросије, у обраћању синоду ЈПЦ, пита да ли се не претварају епископи “упорном подршком наметању вакцине верницима у оруђе ђавола?”.

“Одустали сте од напора да вернике вакцинишете вакцином, која се зове Тело и Крв Христова, и са невиђеном истрајношћу промовишете вакцину Мицотакиса!“, – изјавио је архијереј.

Он сматра да су од представника Христа Спаситеља јерарси ЈПЦ, који подржавају наметање вакцине, “постали представници државне здравствене службе”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Оставили сте бригу о души и почели да се бринете о телу! Истерали сте вернике из дома Господњег! Цркве су празне! Сачували сте себе и нанели штету Мајци Цркви!“, – написао је митрополит Амвросије.

УПН је раније писало да се 14. јануара 2022. године бивши митрополит Калавритски Амвросије обратио синоду ЈПЦ и затражио да га сматрају “лудаком у Христу”, пошто не разуме потребу за вакцинацијом.

Борба за веру

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *