Оснивач Амазона Џеф Безос улаже три милијарде долара у компанију за подмлађивање ћелија

0

Џеф Безос

Оснивач ‘Амазона’ највећи је инвеститор недавно основане биотехнолошке компаније “Алтос лабс” са седиштем у САД. Окупио је најбоље светске научнике, који ће радити на подмлађивању ћелија. Засад су у истраживања уложене три милијарде долара.

Оснивач “Амазона” и један од најбогатијих људи на свету Џеф Безос (58) планира да живи вечно. Он је највећи инвеститор недавно основане биотехнолошке компаније “Алтос лабс”, која је окупила неке од најбољих светских научника како би пронашли чаробну формулу за вечну младост.

Смрт као болест

Уместо ботокса, богаташи су убризгали милионе долара у “Алтос лаб” јер на смрт гледају као на болест коју треба излечитич”Ел Паис”

Ћелијско програмирање

Безос, чије се богатство процењује на 182,2 милијарде долара, и остали мањи инвеститори, међу којима је и руско-израелски тајкун Јуриј Милнер (60), “тежак” 4,8 милијарди долара, упумпали су три милијарде у “Алтос” ове недеље. Осим тога, окупљен је тим врхунских научника, међу којима су и добитник Нобелове награде, Јапанац Шиња Јаманака, чија су специјалност матичне ћелије, као и контроверзни шпански биохемичар Хуан Карлос Исписуа Белмонте, познат по томе што је успешно развио ембрион од мешавине мајмунских и људских ћелија.

Како амерички медији јављају, компанија ће се фокусирати на “ћелијско програмирање”, технику која се у лабораторији показала ефикасном у подмлађивању ћелија, а неки чак верују да би могла да помогне и у искорењивању неких болести, попут рака и Алцхајмера. У питању је техника која функционише тако што се ћелији дода протеин који јој практично даје упутства да се врати на ниво налик матичним ћелијама. “Алтосове” две лабораторије биће смештене у САД – у Силицијумској долини и Сан Дијегу, и једна у Британији – у Кембриџу. Главни научник “Алтоса” и његов оснивач Рик Клауснер каже да компанија има циљ да утре пут програмираном ћелијском подмлађивању и тако пружи потпуно нови приступ медицини.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Још једна европска држава подржала поступак Међународног суда правде против Израела

“Изванредна достигнућа у последњих неколико година почела су да дају предност ћелијском здрављу и механизмима који стоје иза тога. То нам, заједно са ефикасним и безбедним репрограмирањем ћелија и ткива путем њиховог подмлађивања, даје нови поглед на медицину будућности – изјавио је Клауснер. Светска јавност није са одушевљењем дочекала вест о отварању Безосове лабораторије. Тако шпански “Ел Паис” пише да су богаташи, уместо да убризгавају себи ботокс, убризгали милионе долара у “Алтос лаб” јер на смрт гледају као на болест коју треба излечити. – Штета што је покретач свега овога новац, а не наука. Ако питате обичне грађане, они су забринути због рака, менталних болести, сиде, мултипле склерозе, цистичне фиброзе, па чак и због короне, а не због старења. Међутим, они немају Безосове паре, па не могу да одлуче у ком ће правцу наука ићи. Безос зна да је наука већ успела да подмлади мишеве у лабораторији, што му је дало наду да ће вечно моћи да буде млад – наводи “Ел Паис”.

Испитивања на људима

И амерички медији су забринути због онога шта би могло да изађе из Безосове лабораторије.

“Млади људи сањају о томе да буду богати, а они који су богати сањају о томе да буду млади. Зато милијардери пумпају паре у индустрију која ће моћи да заустави и процес старења и врати младост. Међутим, нико не зна шта може да се изроди у тој лабораторији. Знајући да су у тиму неки од контроверзних научника, није искључено да “Алтос” постане место тајних испитивања на људима” – пишу амерички медији.

Прочитајте још:  ГЕЈТС ЈЕ ЗА ЊЕГА СИРОМАХ: Овај милијардер је сада најбогатији на свету!

Индустрија вредна 420 милијарди долара

Светски стручњаци кажу да ће индустрија која се бави налажењем формуле за бесмртност и вечиту младост наредних година процветати. Према неким проценама, она ће 2030. вредети 420 милијарди долара.

Информер

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *