Украјина: Легализација испоруке беба по принципу “кључ у руке”

0

(Фото: alphaspirit/Deposipthotos)

Група посланика Врховне раде Украјине, укључујући шефа парламентарног одбора за здравље нације, Михаила Радуцког, поднела је парламенту закон којим се предвиђа државно регулисање сурогат материнства у земљи, укључујући и странце. Ово преноси публикација страна њуз .

Како се наводи у образложењу закона, „стопа неплодности“ у Украјини износи 60% за жене и 40% за мушкарце, тако да је питање сурогат мајчинства веома неопходно и правовремено.

Аутори предлога закона напомињу да је сурогат мајчинство у Украјини веома популарно међу странцима – сваке године најмање 500 држављана Украјине рађа децу „на извоз”. Истовремено, ова врста делатности још увек није регулисана законом, што је неприхватљиво.

Нацрт закона предлаже да се украјинским медицинским установама да право да самостално склапају уговоре са страним физичким и, што је најважније, правним лицима. Односно, уз велику потражњу за украјинском децом, биће могуће закључити уговоре са страним корпорацијама за испоруке „на велико”.

Како је раније пренела Страна, позивајући се на информације Службе безбедности Украјине (СБУ), у Кијевској и Харковској области идентификоване су криминалне групе које су организовале испоруку беба по принципу „кључ у руке“ за стране купце. Трошкови њихових услуга били су око 60 хиљада долара за једно дете.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

А у Виницкој области је разоткривена криминална група која је обмањивала странце под изговором пружања услуга сурогат мајчинства. Добивши аванс у износу од 35-50 хиљада долара, „лекари“ су престали да комуницирају. На овај начин преварено је најмање 50 клијената.

Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *