Вучића и Блера повезује крв и новац грађана Србије

0
блер

Вучићев саветник Тони Блер (фото: News.sky.com/video принтскрин)

Блер се острашћено залагао за бомбардовање Србије 1999. године. Тврдио је да „српска полиција свакодневно убија албанске цивиле“ на Косову и Метохији и да „рат против Срба више није само војни сукоб, то је битка између добра и зла, између цивилизације и варварства“. Амерички председник Бил Клинтон је недавно признао да је одлуку о војној интервенцији донео под притиском Тонија Блера.

Исту улогу Блер је имао пре и током напада НАТО трупа на Ирак. Државна комисија Велике Британије је средином 2016. године утврдила да је Блер „подривао ауторитет Савета безбедности УН“ кад је заговарао војну акцију на Ирак. „Господин Блер је 2003. године инсистирао на војној интервенцији на бази недовољно чврстих обавештајних података и пре него што су исцрпљена сва мирна решења. Иако није било непосредне претње од Садама Хусеина, господин блер је осам месеци пре инвазије обећао војну подршку тадашњем америчком председнику Џорџу Бушу“, наводи се у извештају сер Џона Килкота. Због тога је покренута иницијатива да се Блеру одузме титула сера.

Александар Вучић је знао ко је Блер и какву улогу је имао у НАТО агресији на СР Југославију, па и на Ирак. О томе је сведочио у судском поступку, који је у Београду вођен против Блера, Буша, Хавијера Солане и осталих политичких вођа западне војне алијансе. Вучић је на суђењу тврдио да је Блер инсистирао на бомбардовању СРЈ како би показао да је НАТО јачи од УН-а, пошто може да нападне неку међународно признату државу без одобрења Савета Безбедности. Затим да би у рат увукао Немачку, којој је устав забрањивао да учествује у војним акцијама.

Прочитајте још:  ЕКСКЛУЗИВНО! Након одлуке Чикага да узме Видовдан за свој празник, ево да ли то значи промену политике САД!

Трећи, најважнији мотив, био је подела плена. Вучић је то доказивао чињеницом да су сва велика предузећа, рудници и остали ресурси на окупираном Косову и Метохији прешла у власништво компанија повезаних с Блером, Мадлен Олбрајт, Весли Кларком и Соланом. Окружни суд у Београду је 2000. године осудио Блера, Клинтона, Шредера и још девет челника држава чланица НАТО на по 20 година затвора. После смене власти у Србији, Врховни суд је укинуо ту пресуду и вратио је на поновно одлучивање. Међутим, предмет је мистериозно нестао.

“Тони Блер је један од најутицајнијих људи на кугли земаљској. Да ли је он британски испрдак, као што је Војислав Шешељ истакао у наслову књиге, то је потпуно свеједно. Блер је много чинио против слободе човечанства, против свих народа на кугли земаљској” – рекао је рецензент Вучић у марту 2006. године на промоцији Шешељеве књиге „Енглески педерски испрдак Тони Блер“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Девет година касније енглески испрдак је постао специјални саветник српског испртка. Блеру је мандат међународног изасланика за Блиски исток истекао у јуну 2015. године, када га је, уз посредство шеика Мохамеда бин Заједа, ангажовао Вучић.

“Србија нема никакав уговор с Блеровим Институтом за глобалне промене, не плаћа ни динар за његове услуге. Про боно од појединих људи који су веома стручни добијамо и подршку и помоћ. Ми не плаћамо ни динара, зато немамо ниједан уговор” – рекао је Вучић у интервјуу за Инсајдер.

Британски медији су открили да Блер саветодавну улогу наплаћује преко Уједињених Арапских Емирата новцем „непознатог порекла“. Блеров Институт је одбио да те наводе потврди или демантује. Углавном, Институт за глобалне промене је наставио сарадњу с Владом Србије и након што је Ана Брнабић постала премијерка. Фирма „Тонy Блаир Ассоциатес“ продала је Влади Србије модел рада премијерског кабинета по принципу „деливерy унит“, али и подаци о том послу скривени су од јавности, по обичају који примењују Блер и Вучић, иако тврде да се залажу ја транспарентно и отворено друштво.

Прочитајте још:  Неочекивано: САД оптужиле Украјину за криминалну употребу цивила

Од грађана Србије су скривени и подаци о уговору Владе Србије и адвокатске канцеларије Шери Блер, супруге Тонија Блера. „Унитед гроуп“ Драгана Шолака, која је у већинском власништву британског глобалног инвестиционог фонда „БЦ Партнерс“, у марту прошле године поднела је арбитражни захтев против Србије Међународном центру за решавање инвестиционих спорова у Вашингтону. Влада Србије је ангажовала „Омниа Стратегy“, фирму Шери Блер. Иако се крије висина уговора, британски лист Телеграф наводи да та адвокатска канцеларија наплаћује услуге хиљаду фунти на сат.

Вучић и Блер су већ нанели несагледиву штету Србији. Профитирали су пре двадесетак година, током ратног разарања, а профитирају и данас, отимајући новац од грађана, који су случајно преживели НАТО бомбе. Недавно су „Пандорини папири“ открили да је Тони Блер, по престанку премијерске функције, купио 38 некретнина, вредних скоро 50 милиона долара. Већину зграда куповао је преко офшор компанија, регистрованих на Британским Девичанским Острвима. С обзиром на богатство од, како се процењује, око 25 милијарди евра, које је згрнуо Александар Вучић за ових десет година владавине, Тони Блер изгледа као сиромашни рођак. Исти су само по страсти с којом су уништавали Србију.

Србин инфо

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *