Дачић: Расписивање парламентарних и лок. избора 15. фебруара

1
Дачић

Дачић (Фото: Јутјуб)

Председник Народне скупштине Ивица Дачић изјавио је да ће ванредни парламентарни избори и локални избори у појединим местима бити расписани 15. фебруара, док ће председнички избори бити расписани највероватније 2. марта.

Дачић је истакао да локалне и председничке изборе расписује он, као председник Народне скупштине, док ће председник Републике, како је навео, расписати ванредне парламентарне изборе, а након образложења Владе Србије да се распишу ванредни парламентарни избори.

“Циљ већине странака је да сви избори буду одржани истог дана, неки договор је да то буде 3. априла. Законски и уставни рокови за расписивање избора су различити, тако да када је реч о локалним и парламентарним они се расписују 45 дана пре одржавања, што је око 15. фебруара. Председнички избори се расписују 90 дана пре истека мандата, председнику Вучићу мандат истиче крајем маја и расписивање ће бити значи око 2. марта”, рекао је Дачић новинарима у Лесковцу где је одржао састанак са руководством градских и општинских одбора из Јабланичког, Пчињског и Пиротског округа.

Поновио је да ће СПС подржати Александра Вучића за председника Републике, ако он буде одлучио да се кандидује.

Дачић је поновио и да се неће кандидовати за председника Републике, јер би то значило да “ради у интересу оних који би да сруше Вучића”.

Лидер СПС-а је најавио да ће у наредних неколико дана разговарати са председником СНС Александром Вучићем везано за то како ће СНС и СПС изаћи на изборе, да ли као једна или две изборне листе, пренео је Танјуг.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Да ли ће изаћи као једна или две листе, Дачић каже да то зависи од тога како ће бирачи на то реаговати, али и шта је најкорисније како би освојили већи број посланичких места.

Прочитајте још:  Ђукановић поручио у парламенту: Нећу вам бити партнер

“Ове године се навршава 10 година откако се налазимо у коалицији са СНС-ом, мислим да смо заједно остварили значајне резултати у реформи Србије. Наши циљеви остају исти, а то значи да учинимо све што можемо да Србија убрзаним корацима иде напред”, рекао је Дачић.

Поводом предстојећих избора, Дачић је данас у Лесковцу одржао састанак са руководством градских и општинских одбора из Јабланичког, Пчињског и Пиротског округа и рекао да је као председник СПС обишао целу Србију и разговарао са представницима те партије.

“СПС је увек спреман за изборе, сада је важно да се та радна температура подигне и да уђемо у све припреме за изборе, с обзиром да ће то бити већ идућег месеца”, закључио је Дачић.

Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Дачић: Расписивање парламентарних и лок. избора 15. фебруара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *