Војни синдикат Србије: Миломир Марић пљунуо у лице свим војсковођама и херојима

3

Foto: Medija centar

Војни синдикат Србије (ВСС) оценио је данас да је главни уредник телевизије Хепи Миломир Марић пљунуо у лице свим војсковођама и херојима својом изјавом да су официри примитивни људи, да у војску иду најглупљи, уз јавно и „цинично“ питање ко нормалан иде у војску и „констатујући да ко није ни за шта иде у војску“.

„Част коју су српском војнику исказали француски маршал Франше д’ Епере, немачки цар Виљем, фелдмаршал Макензен и многи други великани светске историје, на више него сраман начин погазио је Марић, и на тај начин пљунуо је у лице војводама Мишићу, Степи, Бојовићу, чије се битке изучавају на свим престижним војним академинама света“, наводи се у саопштењу ВСС.

Марић је, како се истиче, на тај начин, пљунуо у лице и „Милунки Савић, српским јунацима са Паштрика и Кошара и свим српским војницима који су од Косовског боја до данас своје животе положили за отаџбину Србију“ и зато треба да се јавно извини због изречених увреда.

Синдикат је поручио да ће, ако се Марић не извини, покренути низ појединачних тужби против њега и Хепи телевизије и организовати јавни протест на коме ће тражити његову смену и укидање дозволе за националну фреквенцију.

Зато је упућен позив свим српским војницима, активним и бившим, као и војним ветеранима, који се осећају увређеним изјавом Марића, да се обрате ВСС, који ће им обезбедити бесплатно правно заступање у тужбама против телевизије Хепи и њеног главног уредника.

Синдикат је позвао и све јавне личности, политичаре и естрадне уметнике, да до извињења Марића српским војницима, бојкотују учешће у емисијама Хепи телевизије, а јавност да прекине праћење њеног програма.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Америчке јасле: Милиони за Црну Гору да буде против Русије!

Председника Србије Александра Вучића ВСС је позвао да, као главнокомандујући војском, осуди сраман поступак Марића.

„Забрињава нас чињеница да на званичној интернет страници Министарства одбране, већ два дана нема ни речи о осуди вређања српских војника, иако се баш то Министарство одбране често позива на слоган српских војника „част је наша имовина“, указао је у саопштењу ВСС.

Синдикат је подесетио министра одбране и начелника Генералштаба да им је у опису дужности да штите част српског војника и војничке професије, и да су дужни да се по том питању огласе.

„Уколико њихова реакција изостане, биће више него јасно шта мисле о српском војнику и војничкој професији“, поручио је ВСС.

Данас

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

3 утиска на “Војни синдикат Србије: Миломир Марић пљунуо у лице свим војсковођама и херојима

  1. Не знамо да ли Марић ставља знак једнако између Војске Србије и њеног
    Врховног команданта?
    Ако у војску Србије иду најглупљи, онда је Врховни командант најгљупљи од свих –
    он је Првоврховни глупак.
    Додуше, донекле је у праву – ако се узме у обзир да је министар војске ”слина”,
    а пре њега био Вулин – војни курсиста , командант Ковид болнице на Карабурми –
    пуковник dr Ivo ”U”dovičić, генерал Мојсиловић НАТО ”курсиста”, потпуковник др
    Кон, звани ”Менгеле”…

  2. Већ подуго је приметно да Марић наступа изразито антисрбски, ваљда у уверењу да ће на власт доћи најцрњи србски непријатељи из ововремене такозване опозиције, те им се унапред препоручује.
    Три пута сам због неких Марићевих “мисли” писао тој злосрећној телевизији да види за кога та сподоба ради, најпознатија по томе што саговорника увек прекида и све окрене на спрдњу кад се може очекивати нешто озбиљно.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *