Русија: Шахиста „поражен „јер је одбио да носи маску

0

Маска (Фото: pixabay. com)

Руски шахиста Даниил Дубов изгубио је у утакмици седмог кола супертурнира у холандском Вијк ан Зеу због одбијања да игра под маском, а тест на корона вирус показао је негативан резултат.

„Због заразе корона вирусом особе у његовом непосредном окружењу, организатори турнира су, након консултација са главним арбитром, затражили од Дубова да игра у маски како би заштитио свог противника Аниша Гирија. Дубов се није појавио на утакмици, тако да је добио изгубљени резултат. Дубов је наговестио да суштински одбија да игра под маском“, преноси ТАСС позивајући се на прес-службу турнира.

Напомиње се да је Дубов брзи тест на ковид дао негативан резултат. Такође је подвргнут ПЦР тесту, чији ће резултати вероватно доћи у суботу увече.

Дубов је у суботу требало да игра црним фигурама против Холанђанина Аниша Гирија.

На турниру у Вијк ан Зеу учествује 14 шахиста. Према резултатима шест кола, Дубов је постигао 2,5 поена.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Турнир се завршава 30. јануара.

Раније је тужилаштво одобрило оптужницу у случају пливачице Виталине Симонове за вређање полиције на аеродрому Пулково, где је њен тренер Александар Иљин одбио да носи маску.

Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *