Брнабић шаље инспекцију у Јадар: Резултат данашњег састанка у Влади Србије

0
земљу

(фото:Борба за истину)

Мештани Горњих Недељица и Лознице одржали су састанак са представницима Владе и премијерком Аном Брнабић на којем су се сагласили око Предлога закона о забрани истраживања литијума и бора.

Међу присутнима на састанку су били адвокат Душан Филиповић, мештанин Златко Кокановић, као и Љиљина Браловић, Драган Симовић и други. Састанак је почео нешто после 13 сати, а према речима Златка Кокановића састанак је трајао сат времена и прошао је веома успешно.

„Ми смо били на састанку око сат и по времена и разговор је прошао веома добро. Није било тешких речи, а премијерка је изразила наду да реши наш проблем. Разговарали смо о томе да је потребно донети закон којим ће бити трајно забрањена експлоатација литијума и бора на територији Јадра, са чим се она сагласила. Поред тога, разговарали смо о нашим захтевима који се тичу решавања проблема бушотина за шта је Брнабић рекла да ће и тај проблем бити решен“, рекао је Кокановић за Нова.рс и додао:

“Премијерка је рекла да ће послати инспекција на подручје Јадра да би утврдили у каквом се стању налазе бушотине, а са друге стране биће формирана радна група која би требало да се бави новим предлогом закона. Она је сагласна са овим предлогом, али је нагласила да је је рок прекратак јер се ускоро распушта Скупштина. Вероватно ће то морати да сачека период после избора”, казао је активиста.

Кокановић је прокоментарисао и наводе Сава Манојловића и адвоката Сретена Ђорђевића да је уредба укинута нелегално и истакао да је Брнабић рекла да ће Министарство екологије “данас или сутра” укинути то решење.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Зуроф:Почасти Џаферу Деви вређају сећање на његове бројне жртве

Тиме је практично потврђено писање да уредба може “пасти” након избора и да се уставни суд може изјаснити да је у питању нелегална радња. У том случају истраживања би се наставила, а пројекат рудника постао и даље актуелан.

На крају, Кокановић је истакао да му је овај састанак улио наду да ће проблем бити коначно решен, али да битка није ни изблиза готова.

Нова.рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *