маск, корона

epa08518625 Anthony Fauci, director of the National Institute of Allergy and Infectious Diseases, arrives during the United States Senate's Health, Education, Labor and Pensions (HELP) Committee hearing on Capitol Hill in Washington, DC, USA, 30 June 2020. Government health officials updated senators on how to safely get back to school and the workplace during the ongoing pandemic of the COVID-19 disease caused by the SARS-CoV-2 coronavirus. EPA-EFE/Al Drago / POOL

У Америци га све чешће називају злочинцем

У првим месецима такозване пандемије у свету се жестоко расправљало о пореклу новог вируса. Постојале су две главне верзије: 1) природно порекло новог патогена; 2) природа вируса коју је створио човек. Тада је изгледа превладала прва верзија, али је прошле године почело да се појављује све више чињеница у прилог вештачком пореклу вируса.

Данас је све мање сумње да је лабораторија у кинеском граду Вухану заиста родила САРС-ЦоВ-2 (КОВИД-19). И дебата је прешла у другу раван: да ли је овај патоген случајно процурио из лабораторије у Вухану или је намерно убачен?

Постепено су неки детаљи постајали јасни. САРС-ЦоВ-2 се назива вирус Вухан (нарочито у америчким медијима). Сликовито речено, његова мајка је била лабораторија у Вухану. Има ли оца? Односно, наручилац рада на стварању новог вируса? Да имам. Уопштено говорећи, ово је Америка. Уже речено – др Ентони Фаучи  , амерички научник медицине, имунолог и специјалиста за инфективне болести.

Ово име је познато широм света. Има највећу стопу цитираности. Године 2015. проглашен је за једног од 100 најутицајнијих људи у здравству од стране магазина Модерн Хеалтхцаре , а исте године је изабран за број 1 на Повер Листи произвођача лекова , а Фортуне га је прогласио једним од 50 највећих светских лидера (50 светских Највећи лидери) .

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Од 1984. године је стални руководилац Националног института за алергије и инфективне болести (Нешнал Институт оф Алерџи енд Инфектиоус Дајсес – НИАИД) , у саставу Националног института за здравље (Натионал Институтес оф Хеалт – НИХ) . Под председником Џоом Бајденом , Фаучи је постао де факто главни саветник Беле куће за борбу против „пандемије“. Међутим, сматран је таквим под председником Доналдом Трампом . Истина, претходни председник је оптужио Фаучија за некомпетентност и озбиљне грешке у вези са „пандемијом“, претио је да ће Фаучи отпустити, али није имао времена.

За Фауција и сада има много питања. До средине јануара, број људи са дијагнозом ЦОВИД-19 у САД достигао је 69,8 милиона; број умрлих са истом дијагнозом је 881 хиљада.Ове цифре су износиле 20,6% односно 15,8% у светским укупним износима, док је удео Сједињених Држава у популацији Земље само 4,25%.

Поређење наведених цифара показује да Америка није у стању да се избори са „пандемијом“, епидемиолошка ситуација у њој је много гора него у великој већини земаља света. За ово је одговоран главни специјалиста за заразне болести и председнички саветник Ентони Фаучи.

Прочитајте још:  Зоран Чворовић: Темељни уговор – потенцијална клопка за СПЦ у Црној Гори

Конгрес САД већ неколико месеци тражи оставку Ентонија Фаучија, али он има веома утицајне покровитеље. За Фаучија се каже да је представник „дубоке државе“. У Америци га све чешће називају злочинцем. Списак његових злочина може се наћи у  Реал Ентони Фаучи: Бил Гејтс, Биг Фарма, и Глобал Вар фор Демоцраци енд Публик Хеалт, Роберт Ф. Кенеди Јр који је крајем прошле године објавио . Ево одломка из књиге:„Пред читавим светом, Тони Фаучи је издиктирао низ мера које су довеле до највећег броја смртних случајева и једног од највећих броја умрлих од КОВИД-19 у било којој земљи на планети. Само немилосрдна пропаганда и немилосрдна цензура могли су да прикрију његову ужасну девастацију у првој години епидемије КОВИД-19. Сједињене Америчке Државе, у којима живи 4 посто свјетске популације, убиле су 14,5 посто укупних смртних случајева од КОВИД-а .

Роберт Кенеди резимира : „Као што сазнајемо из ове 50-годишње саге (историја „професионалне“ активности Ентонија Фаучија. – В.К. ) , лекови др Фаучија су често смртоноснији од болести које наводно лече. Његови рецепти за КОВИД нису били изузетак . ”

На врху листе оптужби против др Фаучија је да је био умешан у стварање патогена САРС-ЦоВ-2. И у овом случају, он би требало да буде одговоран не само за смрти у Америци, већ и широм света.

Сумња да је главни амерички специјалиста за инфективне болести Ентони Фаучи био умешан у сумњиве експерименте са корона вирусом слепих мишева у кинеској лабораторији у Вухану појавила се већ у првим месецима „пандемије“. Фаучи и његов колега Френсис Колинс , директор НИХ -а, уложили су много труда да оповргну гласине о цурењу САРС-ЦоВ-2 лабораторије. У ту сврху организовали су објављивање 17. марта 2020. чланка „Проксимално порекло САРС-ЦоВ-2“ у часопису Натуре Медицине . Колинсови и Фаучијеви људи тражили су публикације угледних научника са Харварда, Оксфорда и Станфорда које су довеле у питање одредбе чланка „Најближе порекло САРС-ЦоВ-2“, иисмевани као изопћеници. Фаучи и Колинс су раније од ЦИА обавештени о цурењу генетски модификованог вируса из лабораторије Вухан, али су ту информацију крили неколико дана.

Прочитајте још:  Ваксерски лобиста Бајден и даље лаже: Нема изговора да неко буде невакцинисан. Ово је и даље пандемија невакцинисаних

Прошле године су о овом питању организована саслушања у Конгресу САД. Фаучи је био подвргнут опсежном испитивању, али је под заклетвом негирао све оптужбе против њега. Међутим, сумње се нису у потпуности распршиле. Почели су да се појављују нови докази који бацају сумњу на Фаучијеве конгресне одговоре. У америчким медијима га све чешће називају лажовом.

Ево неколико нових чињеница у вези са истраживањем Фаучијеве улоге у стварању вируса корона у Вухану. Велики допринос истрази Фаучијевих криминалних активности је Пројект Веритас , група истраживачких новинара коју је основао Џејмс Едвард О’Киф 2010. Циљ пројекта је да се оповргне лажи водећих америчких медија који служе интересима „дубоке државе“, да се пренесу алтернативне верзије и становишта (обично уз представљање докумената).

Пројекат Веритас је објавио извештај који је написао бивши научник ДАРПА -е, мајор Џозеф Марфи , упућен генералном инспектору Министарства одбране САД. ДАРПА је Агенција за напредне истраживачке пројекте Министарства одбране. Сажетак извештаја се може наћи у посту Пројецт Веритаса од 10. јануара под насловом Војни документи о добијању функције у супротности су са Фауцијевим сведочењем под заклетвом .

Извештај приказује ЕцоХеалтх Аллианце (ЕХА) , америчку невладину организацију чија је мисија да заштити људе, животиње и животну средину од заразних болести. Шеф ЕХА је Петер Дасзак . Ова организација је стекла репутацију посредника у име ДАРПА -е и Националног института за здравље (НИХ) , преко којег се решавају различити осетљиви задаци везани за истраживања у биологији, вирусологији и епидемиологији. ЕХА сама не истражује, већ пребацује новац као купац оним извођачима са којима ДАРПА, НИХ, ЦИА а друге америчке агенције не желе или не могу да ступе у директан однос.

У извештају мајора Џозефа Марфија се наводи да се у марту 2018. ЕХА обратила ДАРПА -и за финансирање спровођења истраживања како би се „побољшала функционалност“ коронавируса који се преносе слепим мишевима. Другим речима, модификовати коронавирусе како би стекли додатне штетне ефекте. Овај предлог ЕкоХеалт Алианс је уоквирен као пројекат под називом Пројецт Дефус .

ДАРПА је одбацила предлог са образложењем да је прекршен мораторијум на истраживања ради вештачког повећања функционалности и смртности вируса, као и из безбедносних разлога (ризик од цурења патогена из лабораторије).

Након што је ДАРПА одбила да подржи пројекат Дефусе , он је наишао на подршку Националног института за алергије и инфективне болести (НИАИД) и лично његовог вође, др Фаучија. Фаучи и лидер ЕкоХеалт Аллианце Петер Дасзак већ су имали блиску везу. Др Дејвид Мартин , познати амерички стручњак за управљање финансијским ризицима и интелектуалном својином, тврди да су Питер Дашак и Ентони Фаучи још 2016. изнели план за организовање пандемије и обогаћивање принудном вакцинацијом. План је представљен у документу под насловом„Развијање МЦМ-ова за коронавирусе“ (Развој МЦМ-ова за Коронавирусе) . Дасзак је написао Фаучију: „Требало би да повећамо свест јавности о потреби за медицинским противмерама као што је вакцина против пан-корона вируса. Медији су кључни фактор, а привреда ће пратити хајку. Морамо да искористимо ову рекламу у нашу корист да бисмо дошли до стварних проблема. Инвеститори ће одговорити када виде профит на крају процеса.” Дејвид Мартин каже да “ниједан гувернер, ниједан члан Министарства правде, ниједан амерички тужилац, ниједан државни тужилац, ниједан изабрани званичник у САД не би дозволили да се овај цитат објави” .

Прочитајте још:  Дванаест случајева коронавируса у Србији

Дакле, Фауци је предложио да ЕкоХеалтх Алианс спроведе истраживање у Вухану у Кини, као и на неколико места у Сједињеним Државама. Стипендије је примила ЕкоХеалт Аллианце од НИАИД -а и донирала их лабораторији у Вухану. У документима који прате новац америчких пореских обвезника, коришћен је попратни језик: кажу да је крајњи циљ „проширења функција“ корона вируса развој вакцина у случају будућих епидемија и пандемија. Марфи је у свом извештају Министарству одбране поменуо да је забринут да вирус САРС-ЦоВ-2 који изазива КОВИД-19 „тачно одговара“ вакцинама које развијају НИХ и ЕкоХеалт програм у Вухану.

Овај део извештаја је у директној супротности са Фаучијевим изјавама, када се неколико пута заклео да НИАИД и НИХ нису били укључени у истраживање за побољшање ефикасности корона вируса слепих мишева.

Говорећи недавно за Сандеј Монинг Фјучрс ( Фокс Њуз  ), менаџер пројекта Веритас О’Киф је рекао : „ДАРПА је одбила понуду јер је била превише ризична. Навели су безбедносне бриге, тако да остаје питање: зашто је Фаучи наставио студије проширења НИАИД-а када је Министарство одбране то сматрало превише ризичним?” Ово је јасна алузија на чињеницу да је Ентони Фаучи добио задатак да реши овај проблем “са самог врха” .

Валентин Катасонов/ФСК.РУ

Превод: Васељенска ТВ

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *