ПРЕШЛИ ИГРИЦУ – СЗО најављује крај пандемије у Европи?

1
лекова, сзо

Омикрон сој корона вируса који би могао да зарази 60 одсто Европљана до марта покренуо је нову фазу пандемије ковида-19 у региону и могао би да га приближи крају, оценио је данас директор СЗО за Европу.

„Могуће је да се регион приближава крају пандемије“, рекао је за Франс прес Ханс Клуге позивајући ипак на обазривост због променљивости вируса.

Он је рекао када се смири талас омикрона биће током неколико недеља и неколико месеци глобални имунитет, или због вакцине или зато што су људи имунизовани тиме што су се заразили, а такође и због сезонског пада заразе.

Клуге је ипак нагласио да још нисмо у фази када то постаје ендемска болест.

„Ендемски значи да можемо да предвидимо шта ће се десити, овај вирус је изненадио више него једном, стога треба да будемо врло опрезни“, рекао је Клуге.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У региону Европе који броји 53 земље, од којих се неке налазе у централној Азији, омикрон је 18. јануара представљао 15 одсто нових случајева ковида, што је преко 50 посто више него претходне недеље, према подацима Светске здравствене организације.

У Европској унији и Европском економском простору овај сој, који се појавио крајем новембра, заразнији него делта и сада је доминантан, према европској здравственој организацији.

Нулта тачка

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “ПРЕШЛИ ИГРИЦУ – СЗО најављује крај пандемије у Европи?

  1. Тзв. пандемија није никада ни постојала, а то што ће злочинци из рокфелереове СЗО прогласити крај реално непостојеће пандемије не значи да тзв. мере неће остати укључујући и тзв. обавезну вакцинацију. Лажни куртона вирус могу прогласити ендемском болешћу и увести куртона вакцину, не само за одрасле већ и за децу као обавезну заједно са осталим обавезним вакцинама за децу, а заправо ће чиповати и мењати генетику.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *