Како тата каже: Здравко увео санкције за три руске фирме!

0
једна, гора, општина, попис

Foto: Depositphotos, natanaelginting

Црна Гора је подржала европске санкције уведене према три руске фирме, које су, како се наглашава у саопштењу Савета ЕУ, умешане у послове са нафтом у Сирији и служе да помогну операције Вагнер групе, за коју се наводи да је руска плаћеничка војска.

Осим за три фирме, Црна Гора је увела санкције за два руска држављанина који су, како се тврди, у ужем руководству Вагнер групе. Саопштење о одлуци Црне Горе објављено је од стране високог представника ЕУ за спољну политику и безбједност на сајту Савета ЕУ.

Под санкцијама су фирме Велада ЛЛЦ, Мерцурy ЛЛЦ и Евро Полис ЛЛЦ. Такође и Андреј Трошев и Андреј Богатов. Овим мјерама се, како се истиче, прибјегава због умешаности ових лица у дешавања у Сирији.

Црна Гора је недавно подржала још један пакет европских санкција према Вагнер групи, због оптужби за кршеања људских права у појединим афричким и азијским државама, али и на истоку Украјине.

Српска24.ме

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *