НЕМАШ ЦЕПИВО, НЕМА СРЦА: Пацијент скинут са листе за трансплантацију јер није вакцинисан против ковида

1

(Фото: Пиксибај)

Мушкарац стар 31 годину скинут је са листе чекања за ново срце у болници у Бостону јер одбија да се вакцинише против ковида.

ДиЏеј Фергусон био је први на листи за ново срце, али сада је склоњен са ње због његовог вакциналног статуса. Његов отац Дејвид рекао је ЦБС Бостон да његов син, који се бори за живот у болници и коме је очајнички потребно ново срце, не верује у ковид вакцину.

“То је противно основним принципима. Он у то не верује. Они покушавају да спроведу неку политику и због тога што он не жели вакцину, скидају га са листе за трансплантацију”, рекао је Дејвид. “Мој син је на ивици и држи се својих ставова а сада га они гурају преко ивице”.

Болница Бригам која је образовна установа Харварда, саопштила је да је њихова политика обавезне вакцинације у складу са другим програмима трансплантације широм САД.

“Ковид вакцина је једна од неколико вакцина и промена начина живота који се траже од кандидата за трансплантацију како би имали најбоље шансе за успешну операцију и опоравак”, навела је болница у саопштењу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Центар за контролу и превенцију болести такође препоручује пацијентима који чекају трансплантацију да се вакцинишу јер су нарочито подложни ковиду.

Фергусонова породица сада разматра да га пребаци у неку другу болницу која нема такву вакциналну политику, али страхују да је сувише слаб да би га померали.

“Агресивно разматрамо све опције, али нам истиче време”, рекао је Дејвид и додао да је поносан на свог сина који се бори за оно у шта верује. “То је његово тело, његов избор”, рекао је он.

Прочитајте још:  Почеле уцене кризног штаба: Нема нормалне наставе док се не вакцинишу деца!

Фергусон није први пацијент коме је одбијена трансплантација. У октобру, Лејлани Лутали из Колорада је склоњена са листе чекања за бубрег након што је утврђено да ни она ни донор нису вакцинисани.

Лекари и здравствени радници упозоравају да пацијенти који су подвргнути трансплантацији имају много више шанси да умру од ковида ако се заразе. Стопа смртности од короне код ових пацијената је већа од 20 посто.

Ало

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “НЕМАШ ЦЕПИВО, НЕМА СРЦА: Пацијент скинут са листе за трансплантацију јер није вакцинисан против ковида

  1. Ковид злиовци тровачи људског рода побови нељудске свести, ово је АБХ рат против људи а све ковид идиоте треба третирати као сараднике окупатора и издајнике људског рода и ореганске природе.
    Мало поуке из историје како се судило “докторима” и газдама клиника док политичари, тужиоци, судије, полиција, војска … нису били корумпирани.
    ______________________________________________________________________________________________________________________________________________
    Zanimljiva hronika iz XVI veka. Svaka sličnost sa aktuelim zbivanjima i osobama, slučajna je.
    “Kada je bubonska kuga pogodila Ženevu 1530. godine, sve je bilo spremno. Čak su otvorili čitavu bolnicu za žrtve kuge. Sa lekarima, bolničarima i medicinskim sestrama. Trgovci su davali doprinose, magistrat je davao grantove svakog meseca. Pacijenti su uvek davali novac, a ako je neko od njih umro sam, sva roba je odlazila u bolnicu.
    Ali onda se dogodila katastrofa: kuga se smirivala, a subvencije su zavisile od broja obolelih.
    Za osoblje ženevske bolnice 1530. godine nije bilo reči o tome šta je dobro i pogrešno. Ako kuga donosi novac, onda je kuga dobra. A onda su se lekari organizovali.
    U početku su samo trovali pacijente da bi podigli statistiku mortaliteta, ali su brzo shvatili da statistika ne mora biti samo o mortalitetu, već o mortalitetu od kuge.
    Tako su počeli da seku čireve sa tela mrtvih, suše ih, melju u malter i daju drugim bolesnicima kao lek. Zatim su počeli da brišu prašinu s odeće, maramica i podvezica. Ali nekako je kuga nastavila da jenjava. Očigledno, osušeni buboni nisu dobro funkcionisali.
    Lekari su otišli ​​u grad i noću su širili bubonski prah na kvake na vratima, birajući one kuće u kojima bi onda mogli da profitiraju. Kako je pisao očevidac ovih događaja, „ovo je neko vreme ostalo skriveno, ali đavo se više bavi povećanjem broja grehova nego njihovim skrivanjem“.
    Ukratko, jedan od lekara je postao toliko drzak i lenj da je odlučio da ne luta gradom noću, već je danju jednostavno bacio snop prašine u masu. Smrad se digao do neba i jedna od devojaka, koja je srećnim slučajem nedavno izašla iz te bolnice, otkrila je kakav je to miris.
    Doktor je bio vezan i stavljen u dobre ruke kompetentnih „zanatlija“. Trudili su se da od njega dobiju što više informacija.
    Međutim, egzekucija je trajala nekoliko dana. Genijalne hipokrate vezivali su za motke na vagonima i nosili ih po gradu. Na svakoj raskrsnici dželati su usijanim kleštima otkidali komade mesa. Zatim su odvedeni na javni trg, odsečeni i rasečeni, a delovi su odneti u sve okruge Ženeve. Jedini izuzetak je bio sin direktora bolnice, koji nije učestvovao u suđenju, ali je izbrbljao da je znao da pravi napitke i kako da sprema prah bez straha od kontaminacije. Jednostavno mu je odsečena glava „da spreči širenje zla“.
    Fransoa Bonivar, Ženevske hronike, drugi tom, strane 395 – 402

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *