УРА за УРУ: За Србе нема места, мањине да кроје капу већини!

0
дритан

Дритан Абазовић

Главни одбор УРА дао је мандат руководству странке да се отворе консултације са политичким партнерима о разрешењу политичке ситуације у држави уз оцену да је модел мањинске владе у овом тренутку оптимално решење за излазак из политичке кризе.

Како је саопштено из те партије транзициони пут који се догодио након избора у августу 2020. године морао је да се деси и био је исправан.

“Подржавали смо Владу све време, она је била са мноштвом мана али и неким одбрим резултатитма а у јулу након неизгласавања Тужилачког савета у Скупштини видело се да она не може даље наставити свој пут у постојећем формату. УРА је била једина опција која је истински подржавала и држала Владу на ногама. Упркос томе Кривокапић и његови министри су за то време хтели да УРУ избаце из власти. Све то време УРА није хтела да државу гура у нестабилност и изазива кризу власти док се не усвоји буџет”- стоји у саопштењу.

На седници је консатовано и да је УРА као странка спремна да иде у опозицију и да то јасно и прецизно саопштава.

“Европском владом морамо да одблокирамо пут Црне Горе у ЕУ интеграцијама. УРА европском владом у овом тренутку нуди решење које је оптимално али и не бежи од избора. Још један разлог због чега УРА нуди европску владу јесте и тај што жели да каже стоп оснивању политичких партија закулисно преко државних ресурса, јер кад то не би рекли транспарентно и сада били би као ДПС. Црна Гора жели да буде земља правде а седам месеци постојећи модел владе није успео да изабере новог министра правде”– стоји у саопштењу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Освјежило у РТЦГ: Срби на КиМ "у страху и под притиском" напуштају институције

У саопштењу се истиче и да УРА моделом европске владе неће вратити ДПС на власт, нити ће ступати у било какве аранжмане са том партијом.

“У тој влади учешће ће узети пре свега потписници Меморандума а у њој неће бити места компромитујућим и личностима које изазивају негативну емоцију према јавности. Европска влада наставиће програм „Европа сад“, учинити га одрживим привући нове инвестиције што је неопходно за економски раст и развој. Сви квалитетни кадрови у европској влади наћи ће своје место, она неће бити влада реваншизма већ влада јединства и помирења”– стоји у закључку саопштења.

Српска24.ме

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *