Кад Војислав Шешељ “србује”

0
шешељ, радикали

Војислав Шешељ (Фото: Скриншут)

Војо, Роде,

У емисији “После ручка” (уторак, 25. јануара 2022) више си говорио о историјским но правничким темама. Можда ниси хтео о праву знајући за изреку једног старог немачког правника са краја 17. века да праву највише штете правници, већ си се упустио у оно што си погрешно научио још у основној, а притврдио у сред­њој школи

Ниси смео себи дозволити да причаш о будалаштинама веза­ним за шести и седми век, будалаштинама измишљеним са једи­ним циљем да се прикрије истина о србској старини, будалашти­нама наметнутим на Берлинском конгресу: да би се Кнежевини Србији признала независност, допуштено је Србији да буде “мла­да” тек од Немањића. (Било је дато Стојану Новаковићу да одмах напише књижицу “Српске области 10. и 12. века“ и објави је у Гла­снику Србског ученог друштва годину дана по издатој наредби  ни пас са маслом то не би прогутао, али је зато србско школство тада убачено у говна).

Старину србску одредио је генетичар Кљосов на 12.000 го­дина, Срби једини броје време од Потопа, тако да смо данас при крају 7529. године, а озбиљни страни историчари дали су Србима назив почетни народ-мајка, а србском језику  језик-мајка.

Срамотно је што си за Јована Деретића рекао да је лажов и што си, како сам разабрао, Арнаутима (који су на Србску Земљу до­шли 1043. године) “доделио” статус “урођеника” у Старој Ср­бији; можда ти није познато да је Скадар још 490. године био пре­стони србски град.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Узгред, било би добро да завириш у књижицу Павла Сола­ри­ћа “Римљани словенских обележја”.

Прочитајте још:  У Русији ће се историја изучавати од првог разреда

И, да знаш, својом данашњом причом представио си се као “пра­воверни” антисрбин, чиме си додатно охрабрио отворене срб­ске непријатеље да наставе са трудом да Србе уклоне са Зе­мље  у складу са “мишљу” Карла Маркса да, када би физички било могуће извући Србију на дебело море и тамо је потопити  Европа би постала чистија.

Можда не знаш да је наш континент добио назив по Европи, тетки Илировој, Србкињи из давнине.

Остај ми здраво.

Илија Петровић, Нови Сад

 

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *