ЛАВРОВ ЈАСАН Ако то зависи од Русије, рата неће бити, Лукашенко је уз нас!

0
лавров

Сергеј Лавров (Фото. Sputnik / Алексей Дружинин)

Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров изјавио је да, ако то зависи од Русије, онда неће бити рата.

“Не желимо ратове, али такође нећемо дозволити грубе нападе на наше интересе, нећемо дозволити ни да наши интереси буду игнорисани”, рекао је Лавров у интервјуу за руске медије, преноси РИА Новости.

Шеф руске дипломатије је поновио да је у току међуресорна разрада одговора добијених од САД и НАТО-а на предлоге Москве о гаранцијама за безбедност.

Истовремено, председник Белорусије Александра Лукашенко изјавио је данас да расте агресија у свету и да је избор или нови споразуми између кључних земајја или рат.

Лукашенко је у обраћању парламенту рекао да ће Минск учествовати у борбеним дејствима у случају војне агресије на Русију, преноси РИА Новости.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Последњих месеци односи Русије и Запада постали су напети пошто Вашингтон и Брисел оптужују Москву да припрема инвазију на Украјину. Москва негира те оптужбе и тражи да се НАТО не шири на исток.

Ало

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *