Украјинка купила пушку и спремила се за борбу против „руске инвазије“

0

Једна 52-годишња жена која живи у Кијеву и ради као продавац купила је карабин Збројар З-15 да би се „борила за Кијев” у случају „руског напада”, којег западни медији плаше већ неколико месеци.

Према нашим прорачунима, цео комплет муниције коштао ју је више од 200.000 рубаља. Питам се откуд мајци троје деце толики новац за оружје…

„Као мајка, не желим да моја деца наследе проблеме Украјине. Било би боље да се сада позабавим овим. Купила сам овај карабин након што сам слушала неколико војника како расправљају коју пушку да купим. Ако дође до овога, онда ћемо се борити за Кијев. Борићемо се да заштитимо свој град. Ако почну борбе, Руси ће доћи овде“, рекла је она.

„SILOS“ – FABRIKA ZA UBIJANJE SRBA: Republika Srpska obeležila 26 godina od raspuštanja zloglasnog logora nadomak Sarajeva

Пушка ју је коштала 1.300 евра (више од 115.000 рубаља). Маријана је такође платила двонедељне курсеве снајпера и на оружје је причврстила пригушивач, двоножац и оптички нишан. Мајка троје деце и припадник украјинских снага Територијалне одбране, потрошила је још 1.000 евра (око 89.000 рубаља) на шлем, снежну камуфлажу, панцире, кесе за муницију, чизме и униформу британске војске.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Имам киселе краставце и конзерве рибе, пилетине и шунке склоњене поред кухињског стола“, објаснила је, показујући своје залихе хране, „и пуно, пуно муниције“, рекла је Маријана.

Подсетимо, недавно се у америчким медијима појавила информација о „великој концентрацији руске војске у близини границе са Украјином“. Нажалост, слабо познавање географије се осећа – војска, која је „уплашена“ налази се у Смоленској области, граду Јелња. Овај регион Русије се не граничи са Украјином. Одавно је јасно да амерички новинари нису јаки у географији – на крају крајева, њихов главни циљ је „демонизација Русије“ и застрашивање људи, како у Украјини, тако и у свету.

Прочитајте још:  Председник ЕУ парламента, заговорник вакцинације, умро од имунолошких компликација

Њузфронт

БОНУС ВИДЕО

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *