ЛНР: Украјински специјалци и британски ракетни системи стигли у Донбас

0

CC BY 2.0 / Ministry of Defense of Ukraine / Flickr

Народна милиција Луганске Народне Републике регистровала је долазак украјинских специјалних снага близу линије раздвајања у Донбасу, као и британске противтенковске ракетне системе, саопштила је прес-служба тог ресора.

„Примећен је долазак снага одвојеног центра за специјалне намене ‘Запад’ у подручје насеља Новолуганское у зони надлежности механизованог батаљона 30. бригаде Оружаних снага Украјине“, изјавио је портпарол прес-службе.

Како каже, у близини Станице Луганске, подручја које контролише Кијев, регистрована је извиђачка чета украјинских снага безбедности, међу којима и јединице беспилотних летелице чији је задатак да изврши провкације и открије слабе тачке одбране Народне милиције ЛНР.

Прес-служба Народне милиције ЛНР тврди и да су британски противтенковски ракетни системи „NLAW“ примећени у близини контакт линије у Донбасу.

„Према подацима наше извиђачке службе, врши се пријем британских противтенковских ракетних система ‘NLAW’ у 79. десантно-јуришну бригаду Оружаних снага Украјине“, тврди портпарол прес-службе.

Он је прецизирао да, према подацима Народне милиције, команда бригаде одбија да региструје системе због одсуства стручњака обучених за њихову примену.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Раније је лидер самопроглашене Доњецке Народне Републике Денис Пушилин упозорио да Кијев спрема пребацивање нових јединица у Донбас које су обучили британски инструктори.

Земље НАТО-а, предвођене Сједињеним Америчким Држава, од 2014. године испоручују Украјини оружје и обучавају њену војску, што представља директно кршење Минских споразума и негативно утиче на регулисање ситуације у Донбасу. Осим Америке, у испорукама вредним милијарде долара учествују Велика Британија, Канада, Француска, Пољска, Турска, Литванија, Чешка, Бугарска, Румунија и Естонија.

Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *