Протести против обавезне вакцинације камионџија блокирали Отаву

0

Izvor: Reuters/Patrick Doyle/File Photo

Протести против обавезне вакцинације за возаче камиона који прелазе канадско – америчку границу су други дан заредом блокирали Отаву, а такозваном “Конвоју слободе” се придружило више хиљада грађана.

Полиција је саопштила да се воде истраге о нелегалним активностима неких ученика протеста, укључујући и истицање застава са свастикама, преноси ББЦ.

Начелник Штаба одбране генерал Вејн Ејр такође је осудио поступке демонстраната и изјавио да је згрожен снимком на којем се види како нага жена плеше на гробу незнаног јунака.

У саопштењу полиције се наводи да се тренутно води више истрага због скрнављења неколико споменика у главном граду, претње полицајцима и оштећења градских возила.

Возачи камиона и данас блокирају улице око канадског парламента у Отави, а градоначелник Џим Вотсон рекао је да су неки од њих шиканирали особље једне мензе и захтевали да им дају бесплане оброке, зато што им се не дозвољава да уђу у ресторане јер одбијају да носе маске.

Канадски премијер Џастин Трудо и чланови његове породице због безбедности су били приморани да напусте своју кућу у Отави и пребачени су на непознату локацију.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Према званичним подацима, од 120.000 возача камиона који прелазе канадско-америчку границу вакцинисано их је око 90 одсто, што је много више од националног просека од 79 одсто, али демонстранти кажу да ће наставити са протестима док не буде укинута обавезна вакцинација.

Н1

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *