Сергеј Лавров: НАТО се не може сматрати одбрамбеним савезом, узимајући у обзир војне операције које је извео у Југославији, Либији и Авганистану

0
лавров

Сергеј Лавров (Фото. Sputnik / Алексей Дружинин)

Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров поручио је данас да се НАТО не може сматрати одбрамбеним савезом, узимајући у обзир војне операције које је извео у Југославији, Либији и Авганистану.

Лавров је за „Први канал“ оценио да није јасно какав допринос дају Алијанси Црна Гора и Македонија, с обзиром на њихове војне и војно-техничке ресурсе.

„Ето, о чему се ради. Они немају просто право да “позивају кога пожеле“. Морају да погледају у којој мери то доприноси безбедности самој Алијанси. Примили су земље са чијим народима имамо добре односе – Црну Гору, Македонију“, поручио је Лавров.

Лавров је истакао да је НАТО по окончању Хладног рата у суштини престао да буде одбрамбени савез.

“Тешко да се може назвати одбрамбеним. Не сме да се заборави да су они готово три месеца бомбардовали Југославију, извршили инвазију на Либију кршећи резолуцију Савета безбедности, као ни то како су се понашали у Авганистану”, истакао је шеф руске дипломатије.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

НСПМ

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *