Дегенерација етничке химере зване амерички народ

0
демократија у сад дегенерици

A demonstrator wears a face mask during a joint LGBTQ and Black Lives Matter march on the 51st anniversary of the Stonewall riots in New York City, New York, U.S. June 28, 2020. REUTERS/Eduardo Munoz - RC2JIH9K1RR0

Хоће ли Америка имати времена да стигне до нуклеарног дугмета?

Најновије „ремек-дело” америчког Стејт департмента – приручник за медије „Пет најтрајнијих дезинформационих наратива Русије”, подлегло је убитачним критикама самих прималаца. Амерички конзервативац објавио је текст уредника Њујорк поста Сохраба Акмарија, који закључује : „Борбе против дезинформација боље да не сијају: Путин говори истину“.

„Ако сте одједном погледали около, видели знаке материјалног и културног пропадања и помислили на деградацију западне цивилизације, онда сте постали жртва лажних информација које је пропагандни екосистем дезинформација Кремља убацио у глобално информационо окружење“ , иронично је писац. над формом и значењем смерница Стејт департмента.

Ахмари даље цитира приручник за обуку: „Русија тврди да је упориште такозваних традиционалних вредности и родних улога и да служи као морална противтежа „декаденту“ Сједињених Држава и западних земаља. На пример, председник Путин је рекао да је Запад практично укинуо појмове „мајка“ и „отац“, заменивши их „родитељ 1 и 2“, а министар спољних послова Лавров је написао да западна деца „почињу да се уче у школи да Исус Христ је био бисексуалац ​​» .

Наводећи примере Лавровљеве исправности, колумниста подсећа да су 2021. „саме демократе промениле основна правила Представничког дома када су уклониле концепте оца, мајке, сина, ћерке, брата, сестре, ујака, тетке, рођака/сестре. , нећак, нећак, таст / таст, свекрва / свекрва, зет, снаха, очух, посинак, пасторка, полубрат , полусестра, полубрат, полусестра, унук, унука . Ови „дискриминаторни изрази“ замењени су следећим: родитељ, дете, дете једног од родитеља, рођак, дете једног од деце родитеља, супружник, родитељ супружника, супружник једног од деце, рођак један од супружника, очух, пасторак, дете очух, полусродник или дете једног од деце.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Штавише, исти исти Стејт департмент који је објавио „факт о дезинформацијама“ и који негира борбу против „оца“ и „мајке“, пре само десет година заменио је „мајка“ и „отац“ у америчким пасошима родом. – неутрална формулација“, присећа се Ахмари.

Дакле, чак се и амерички конзервативци слажу са „руским пропагандним наративима “ о „ пропадајућем Западу “ .

Прочитајте још:  Иван Иљин: Партијска изградња државе

Али чак и пре деценију и по, традиционалистичка Америка је још увек покушавала да се одупре неизбежном. Године 2006, када су неке државе признале право сексуалним мањинама да склапају формалне „бракове“ и уживају права традиционалних брачних парова, председник Буш и представници републиканске већине унели су у Сенат уставни амандман којим се забрањују истополни „бракови“. „. За је гласало 49 сенатора. Против – 48, али је и ово било довољно да се амандман одбаци, јер је за његово законодавно консолидовање била потребна уставна већина – 60 гласова.

Затим су била два Обамина мандата, чија је администрација прогласила приоритет „ЛГБТ права“ над традиционалним вредностима као доминантним чак и у спољној политици, а да не говоримо о унутрашњој. А онда опет Обамин тим под Бајденом, чије смо традиционално „демократске” ставове о „проблему” анализирали раније.

Као резултат тога, данас скоро 6% Американаца себе сматра ЛГБТ (2012. године их је било 3,5%). Али да ли је то само ствар пропаганде и државне регулативе? Можда ово корелира са другим знацима брзе дегенерације етичке химере зване амерички народ ?

Лекари сведоче: од 1990-их, ниво мушког хормона тестостерона код грађана САД нагло је опао. Они не могу са сигурношћу да кажу зашто се то дешава, и само претпостављају да масовна гојазност, којој су подложни Американци, игра важну улогу.

А знамо да је масовна гојазност за нацију која гаји хлеб и циркусе један од знакова замрачења једног етноса.

А ево још једног симптома. Америчка војска је, после вишегодишњих неуспеха , коначно успела да испуни план за регрутовање регрута, али тек након што је 2005. снизила интелектуалну летвицу за оне који су желели званичну храну, униформе и кров над главом.

Одбрамбена способност нације у мањој мери зависи од психолошких квалитета. Међутим, још 2008. године научници са Универзитета у Мичигену открили су да су насмејани Американци много склонији депресији због животних проблема од „вечно тмурних” Руса.

Прочитајте још:  Вучић - "Они се боре за своје џепове, а ја за свој народ"

Посебан разговор је диктатура расне „толеранције“. Опет свежа вест: Бајден још не зна кога ће предложити за упражњено место у Врховном суду САД, али већ зна да ће то бити црнка. „Па, Мартин Лутер Кинг је у свом чувеном говору „Имам сан“ замислио земљу у којој ће се о човеку судити по његовим квалитетима, а не по боји коже!“ – приметио је на овај рачун Владимир Корнилов (својевремено је, иначе, успео да ради као уредник једног од америчких листова).

А таква толеранција би, у најгорем случају, могла бити рационалистички оправдана да су црнци и Латиноамериканци носиоци те страсти која „подмлађује“ Америку. Међутим, чак и пре свих недавних БЛМ погрома, било је јасно да су Афроамериканци типични субпассионари. Довољно је подсетити се колапса Пруит-Игоеовог социјалног експеримента 1954-1974.

Недавно смо споменули узалудност наде за креолске католике у чланку о брзој дехришћанизацији Сједињених Држава . А ево и најновијих вести из претежно латиноамеричког Града анђела. Главна америчка железничка компанија Унион Пацифиц размишља о промени руте након што се суочила са таласом крађа теретних возова без преседана у Лос Анђелесу, где возови успоравају. Број украдених пакета је у хиљадама. Још више њих се баца на пут као бескорисно.

„То је као земља трећег света “, каже гувернер Калифорније. Због крађа, железничке шине су затрпане ђубретом: поцепани пакети пакета разбацани су по прузи. А шта је са спровођењем закона? „Схватамо забринутост Унион Пацифица веома озбиљно и намеравамо да детаљније разговарамо о ситуацији “ , уверио је окружни тужилац Лос Анђелеса …

А ти људи покушавају да нам, Русима, забране да имамо своје ставове о моралу, савести и слободи (сетите се годишњих извештаја Стејт департмента о слободи савести у Руској Федерацији)…

Имајте на уму да ми не предлажемо да се „светско царство“ сними у „земље трећег света“, док је сама ова држава увек покушавала да наследи „универзално“ римско царство. О томе сведочи мото на државном грбу – латиница Е плурибус унум („Од многих једног“), и титула „председник“, која се није користила од антике све до 1787. године, када је усвојен Устав САД.

Прочитајте још:  Перформанс фемена пред састанак „нормандијске четворке“: Голе се бламирале!

И као што су Рим уништили не варвари, већ пре свега пад морала, неизбежан за завршну етапу етногенезе старих Римљана, тако и западна цивилизација, ово Свето римско царство немачког народа са својим прекоокеанским изданима, пати од истих порока , проглашаваних као “универзалне вредности”. И као што се Западно римско царство моментално претворило у земљу трећег света раног средњег века, тако и САД (а никако Русија) већ постају „Горња Волта са ракетама“. Још не у смислу економије и научно-технолошког напретка, већ у смислу интелектуалног развоја нације са нуклеарним оружјем.

Како се овде не присетити свежег филмског бестселера „Не гледај горе“. Мој омиљени лик тамо је дежурни генерал из Пентагона у Белој кући, који „зарађује” продајом бесплатног кикирикија посетиоцима Беле куће, за које су заслужни чланови особља исте Беле куће. И моја омиљена фраза хероине Кејт Бланшет, изговорена у кругу протестантске равнодушне омладине о свим овим људима из Беле куће од председника до поменутог генерала: „Нису толико паметни да буду такви зликовци какви их видите . ”

Тако да су садашњи покушаји Беле куће и Пентагона да поврате статус хегемоније само агонија. Бацање смрти и Деатх Бите.

А шта ће остати од Америке ако се уништи пре него што стигне до нуклеарног дугмета? Шта ће нам остати?

Као што су у своје време оци Цркве Николај Угодник, Јован Златоусти, Василије Велики и њима слични постали за нас Руси, тако су усвајањем „универзалнољудских вредности“ од стране Америке, Францис Скот Фицџералд, Џек Лондон, Реј Бредбери, Теодор Драјзер, Курт Вонегат, Џон Апдајк, Артур Кларк… Остаће „наша“ америчка књижевност. Књижевност са нашим вредностима. Штавише, тамо су њени јунаци већ прецртани или, у најбољем случају, „прилагођени“.

Дмитриј Скворцов/ФСК.РУ

Превод:В.Т./Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *