МИСТЕРИЈА ЗА КОЈУ НИКО НЕМА ОБЈАШЊЕЊЕ Будистички монах умро 1927, а још увек жив!

1

(фото:Ало)

Зглобови овог будистичког монаха се још увек савијају, меко ткиво се под притиском угиба као код живог човека док је његово тело што је занимљиво очувано као да је умро пре 36 сати.

Будистички монах Хамбо Лама Итигалов који потиче из сибирске републике Бурјатије је права мистерија,која је остала неразјашњења до данашњих дана! Тело овог монаха још увек није иструлило ни после више од 90 година од смрти!

Стручњаци се слажу у једној ствари јасно је да обудустички монах Итигилов није жив јер физички он не може да устане и хода, али наводе чињеницу да је он да он, отишао “онај” свет у стању дубоке медитације,и није у смрт, какву природа налаже и људи знају већ у неко необјашњиво за сада научницима друго стање.

Као што смо рекли будистички монах Хамбо Лама Итигалов представља једну од највећих светских мистерија јер његово тело, мада је он давно умро још 1927 године ипак његово тело што је чудно и мистериозно није ни до дан-данас, није иструлило!

Тако зглобови овог будистичког монаха се још увек савијају, меко ткиво се под притиском угиба као код живог човека док је његово тело што је занимљиво очувано као да је умро пре 36 сати.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Када је септембра 2002. у месту Хухе-Зурхен отворен дрвени саркофаг са његовим посмртним остацимау, у присуству званичника и будистичких свештеника, установљено је да је тело нетакнуто временом и да се налази у истој “лотос” пози у којој је умро медитирајући.Монах Итигалов је завештао да се његово тело ексхумира, а то је урађено у три наврата – 1955, 1972. и последњи пут 2002. године.Сва три пута установљено је да на њему нема знакова труљења.

Прочитајте још:  Вакцинисани олимпијски и светски шампион умро од ковид-а 19!

Будиста Итигилов је “жива легенда” иза свог живота,био је вођа будиста источног Сибира од 1911. до 1917. и прославио се као филозоф и лекар, а причало се да,као попут Исуса, може да хода по води.

Најмистериознија ствар у свему овоме његово тело и наравно смрт која се десила 1927.године када је Лама окружен ученицима сео у лотос позу и наредио да се његово тело извуче из гроба после одређеног времена, обећавши да ће се вратити жив. Затим је утонуо у дубоку медитацију.

Тело монаха се сада налази у Иволгинском манастиру, код места Улан-Уде, у делу Бурјатије,и представља праву реликвију. Централна духовна управа Будистичке традиционалне Сангхи Русије донела је тада одлуку да створи све услове за даље очување реликвије.
Лекари објашњавају да је феномен очувања тела после смрти познат у медицини, те да је обично последица балсамовања( што овде није био случај) или деловања одговарајуће средине у којој је тело почивало,зна се да у гробницу када доспе кисеоник, ткиво мртваца се почиње да се распада,што овде није био случај.

“Јасно се види и тачн је да монах Итигилов није жив, јер не може да устане и хода, али одлазећи на “онај” свет у стању медитације он није ушао у смрт, већ у друго стање.Резултати истраживања наводе на претпоставку да је лама себе вештачки увео у стање анабиозе, оно што се дешава са неким живим организмима под стресом.Инфрацрвена спектрофотометрија показала је да беланчевине у његовим ћелијама имају карактеристике живих организама!” изјавила је за медије доктор историјских наука Гаљина Јершова.

Ало

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “МИСТЕРИЈА ЗА КОЈУ НИКО НЕМА ОБЈАШЊЕЊЕ Будистички монах умро 1927, а још увек жив!

  1. vaseljenska bre!!! meditirati ili ne meditirati?!?

    jel djavolsko ili nije? jel ovaj monah djavo?

    Инфрацрвена спектрофотометрија показала је да беланчевине у његовим ћелијама имају карактеристике живих организама

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *