Сви заврбовани сарадници страних агентура на једном месту

0

Здравко Понош (Foto: Milos Tesic/ATAImages)

Здравко Понош као председнички кандидат опозиције постао је главна тема у полемикама на друштвеним мрежама, а међу онима који су га подржали и убеђивали друге да треба да га подрже, јесте и Момир Стојановић, који сматра да је Понош интелигентан, образован, стабилан и мудар официр.

Стојановић је да подсетимо генерал у пензији, бивши директор Војнобезбедносне агенције и један од оснивача и некадашњи посланик Српске напредне странке, потом учесник на ранијим локалним изборима у Нишу са групом грађана. Посебно је занимљиво што је Стојановић и близак рођак бившег министра одбране Драгана Шутановца, са којим је Понош као начелник Генарлштаба дошао у сукоб и био смењен крајем 2008.

Ево шта је Стојановић, између осталог, написао на Фејсбуку:

„Видим да је моја подршка генералу Здравку Поношу изазвала бројна негодовања многих а посебно мојих колега официра. Управо због њих да не останем недоречен дугујем објашњење.

Драги моји више пута сам говорио а и у професионалној каријери показао да презирем слепопослушне, сервилне и понизне каријерне официре а да се дивим храбрим, одважним и слободомислећим колегама који имају свој став и не плаше се ауторитета.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Многи од нас смо обављали значајне дужности у систему одбране и држави у целини и руководили многим сложеним системима.

То је довољан разлог да не пристајемо да нам они који су се ођедном појавили ниоткуда без личне биографије који ничим нису задужили ову земљу постану идоли и вође.

Многи од нас су само зато што су остали верни заклетви и часно бранили суверенитет и територијални интегритет своје земље најурени из Војске (ја у 46-ој години живота). И шта сад?

Прочитајте још:  Загорка Доловац под заштитом страних агентура

Већина мојих колега се повукла и као послушни и одани држави и свакој власти гледају како нам се свакакве сподобе мењају на челу Министарства одбране, како нам развлашћују струку односно Генералштаб, како нам политозују и партизују Војску, како нам каријерно воде неспособне кадрове блиске власти, како нам урушавају институције, уводе аутократију и једноумље и како нам угледни новинари пишају по Војсци а да војни врх нити Клуб генерала и адмирала несме на то да реагује.

Има и оних који не пристају на лаж, превару, неспособност, понижење, издају… и једнако одговорно као када су своју младост и готово цео живот жртвовали за своју отаџбину дижу глас да укажу, опомену, предложе и подрже појаве и процесе који воде просперитету ове државе и овог народа (ген. Делић, ген. Понош, ген. Ковач, пук. Војновић, пук. Ђого, ппук. Ковач, моја маленкост…).

Међу онима који су до сада истакли кандидатуру за Председника Републике Србије на предстојећим председничким изборима (Александар Вучић, Борис Тадић, Срђан Шкоро, Бошко Обрадовић, Милица Стаменковски, Милош Јовановић, Здравко Понош) подржао сам генерала Здравка Поноша.

Све предложене кандидате професионално а многе и лично познајем. Генерал Понош је интелегентан, образован, стабилан, одговоран и мудар официр.

Његова тактичност и смиреност су добар предуслов за смиривање страсти и обезбеђења тако потребног јединства и саборности у земљи. Као НГШ се успротивио тада актуелном министру одбране због урушавања система одбране и због тога пензионисан.

Оптужбе да је НАТО официр долазе од оних који свако школовање ван земље виде као могући издају. Ти стереотипи су лишени сваког основа. Људски квалитети, минули рад, патриотизам и одговорност генерала Поноша су испред осталих кандидата. Време је да један војник уведе ред у овој држави“, написао је Стојановић на Фејсбуку.

Прочитајте још:  Није пуна два дана: Вучић се вечерас поново обраћа нацији

Данас

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *