КОВИД ФАШИЗАМ – Аустрија: Од данас обавезна вакцинација! Највише погођени Балканци

1

People wait in front of a vaccination bus during the coronavirus disease (COVID-19) outbreak, as Austria's government has imposed a lockdown on people who are not fully vaccinated, in Vienna, Austria, November 18, 2021. REUTERS/Leonhard Foeger - RC2ZWQ92YW7M

Од данас у Аустрији вакцинисање добија нову, фашистичку нит. Првог дана фебруара на снагу је ступио закон о обавезној вакцинацији, према којем ће сви старији од 18 година морати да приме неко од цепива које су одобриле тамошње здравствене власти. За оне који то одбију предвиђене су казне.

Сви пунолетни грађани Аустрије могу да бирају између Фајзер, Модерна, Џонсон и Џонсон, АстраЗенека и Новавакс вакцине. Обавезна вакцинација могла би да представља проблем за грађане Србије и бивших југословенских држава који живе и раде у Аустрији јер је већина наших грађана примила вакцине које аустријске власти још нису одобриле – Синофарм и Спутњик.

Првобитно, план је био да се обавезна вакцинација примењује за старије од 14 година, али се од тога одустало због правних проблема у вези кажњавања малолетника. Казне, према закону који важи од данас, износе најмање 600 евра, с тим да ће прво бити издаване опомене, а новчано кажњавање ступа на снагу у марту.

Такође, казна се може поновити на свака три месеца, што значи да би особа која три пута одбије да прими вакцину морала држави да плати 1.800 евра. Према речима аустријског канцелара Карла Нехамера, сав новац од казни биће уплаћиван ковид болницама.

Поред ове мере, у Аустрији је пре неколико дана на снагу је ступила још једна корона мера – укинут је карантин за невакцинисане. То значи да они сада могу да се крећу слободно ван куће, као и да посећују пријатеље, али и за њих важи систем казни.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Дефендер-24: САД премештају трупе на границе државе Уније

Нулта тачка

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *