СУКОБИ СА ПОЛИЦИЈОМ НА ПРОТЕСТУ У ПРАГУ: Демонстранти пред парламентом док посланици расправљају о изменама пандемијског закона!

0

(фото:Фејсбук/Принтскрин)

Око 1.500 чешких грађана који од јутра пред зградом парламента у Прагу протестују против усвајања измена пандемијског закона сукобили су се са полицајцима, повредили једног, а морали су да интервенишу и специјалци за растурање демонстрација који су ухапсили четворо демонстраната, саопштила је Чешка полиција.

Демонстранти су јутрос пред зграду парламента у којој посланици у доњем дому усвајају измене пандемијског закона донели седам вешала, овог пута без написа и имена али су на њих обесили џакове са песком “привреда” и “просвета”.

Формални организатор, иницијатива чешких угоститеља “Цркао пас”, намерава да демонстрира испред парламента све док траје усвајање пандемијског закона у нади да ће радикални националисти из странке “Слобода директна демократија” успети у опструкцијама за говорницом тако да измене не стигну да се усвоје и закон не продужи пошто је на снази само да краја фебруара.

Ако парламент не би стигао да измени закон све санитарне мере у борби против ковида-19 би крајем фебруара престале да важе.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У Праг су антивакцинаши дошли данас и на моторизовани протест, око 300 аутомобила паркирали су за сада у центру града близу стадиона фудбалског клуба Спарта у парку Летна али обећали су да нигде неће блокирати саобраћај у граду.

Лидер чешких екстремиста из СПД Томио Окамура већ неколико сати окупира говорницу Посланичког дома и не дозвољава да парламент почне расправу о изменама закона. Окамура захтева захтева да и овај закон јер је наводно самовоља која крши слободе и права грађана и води у тоталитарни режим буде изгласан уставном већином.

Прочитајте још:  ЕУ Четврти рајх: Хоће да уведу обавезну вакцину, без вакцина ни у продавницу!

Влада две коалиције десног центра премијера Петра Фијале има комотну већину 108 од 200 посланика у доњем дому, исто тако и већину у горњем и питање је само колико дуго ће радикални националисти успевати да опструкцијама спречавају расправу и гласање.

Влада премијера Фијале настоји да иде путем убеђивања, без локдауна, укинула је обавезу вакцинације за старије од 60 година и пандемијски закон жели да продужи до краја године како не би морала да посеже за већим ограничењима слобода и права грађана какве доноси ванредна ситуација у којој су током претходне владе Андреја Бабиша Чеси провели осам летњих месеци практично све време пандемије.

Курир/Бета

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *