Премијерка отворила радове на гасоводу, машине повучене после два сата

0

Foto: TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC/ nr, Čitalac Nova.rs

Премијерка Србије Ана Брнабић присутвовала је почетку радова на изградњи интерконектора између Србије и Бугарске који ће пролазити кроз нашу земљу.

Целокупна машинерија заједно са цевима повучена је после само два сата, тврди у изјави за Нова.рс становник Димитровграда Владимир Делчев.

„Два сата након њихове представе, повучене су све машине и однесене све цеви. Ја се само питам ко ће то да плати, да ли ми грађани Србије“, наводи Делчев.

Делчев наводи да већ 30 година у Димитрвограду влада једна власт, а да су њени припадници само мењали партије.

„Људи су само мењали партије и остајали на власти. То је утицало на наш квалитет живота и то мора једном да стане“, наводи Делчев који додаје да остали становници Димитровграда ћуте и гледају док се млади исељавају из овог града.

Подсетимо, радови су почели на делу трасе кроз нашу земљу, од Ниша до државне границе код Димитровграда, а Брнабићева је истакла да је то изузетно важан пројекат који се реализује заједно са партнерима из ЕУ и најбољи пример добре сарадње.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Подсетила је да је тај пројекат планиран још 2015. године и да га је ЕУ прогласила за један од приоритета.

Брнабићева је рекла да је укупна вредност пројекта у Србији 85,5 милиона евра, од чега је 25 милиона кредит Европске инвестиционе банке (ЕИБ), 49,6 милиона евра су бесповратна средства из ИПА фонда ЕУ, док ће преосталих 10,3 милиона евра бити обезбеђено из буџета Србије и око 600.000 евра од Србијагаса.

Нова.рс

Бонус видео:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *