Лукашенко: Купићемо сву војну технику која буде коришћена на вежбама у Белорусији

0

Лукашенко

Председник Белорусије Александар Лукашенко намерава да купи сву војну технику која буде коришћена током руско-белоруских војних вежби „Савезничка одлучност 2022“.

„Практично сву технику која буде овде планирамо да купимо од вас ове и наредних година. То нам је јако важно“, рекао је Лукашенко на састанку са министром одбране Русије Сергејем Шојгуом, преноси агенција Белта.

Он је потребу за наоружањем објаснио неспокојном ситуацијом у свету.

„То је данас од критичног значаја за нашу Савезну државу због начина како се понашају НАТО и Украјина која жели да постане део Алијансе“, нагласио је он.

Лукашенко је додао да је куповина неопходна и да би белоруски војници научили како најбоље да користе технику.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Раније је објављено да је руска војска пребацила на територију Белорусије противваздушне-ракетне системе С-400 „Тријумф“, системе противваздушне одбране малог домета „Панцир-С“ и ловце Су-35.

Подсетимо, у току је провера снага Савезне државе. Она се одвија у две етапе. У првој етапи (до 9. фебруара) биће прераспоређене и створене групе трупа на територији Белорусије. У другој етапи (од 10. до 20. фебруара) одржаће се заједничке вежбе „Савезничка одлучност 2022“, у оквиру којих ће бити одрађено сузбијање и одбијање спољне агресије, као и супротстављање тероризму и заштити интереса Савезне државе.

Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *