Моторола ушао у историју као национални херој ДНР

0

(фото:Доњецка Агенција Новости)

Херој ДНР Арсен Павлов (Моторола) данас би напунио 39 година. На рођендан легендарног команданта ополченаца (милиције, прим аут), лидер ДНР Денис Пушилин говорио је о његовој улози у историји рата у Донбасу.

„Моторола је заувек ушао у историју Донбаса као храбри бранилац правде, који је отишао у пакао због својих уверења, као талентовани командант, вољен од својих колега и становника Републике. Он је прави народни херој“, написао је шеф државе на свом телеграм каналу.

Арсен Павлов је рођен 2. фебруара 1983. године у граду Укхта, Република Коми-Русија. Дуго је живео у Ростову на Дону. На самом почетку сукоба у Донбасу био је на челу јединице «Спартак» ополченаца. Учествовао је у биткама за Славјанск, Иловаиск, Доњецк,доњецки аеродром. Херој ДНР. Погинуо је 16. октобра 2016. од последица експлозије у улазу његове куће у Доњецку. Експлозија је оквалификована као терористички напад.

В.Т./Васељенска

Бонус видео

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *