Пентагон оптужује Русију да припрема “инвазију” на Украјину

0

REUTERS / CARLOS BARRIA

Званични представник Пентагона Џон Кирби саопштио је да САД располажу са информацијама да Русија, наводно, планира да искористи „као изговор за инвазију на Украјину“ лажни видео на којем би се, како верују у САД, налазио намештени напад украјинских војника на руску територију и становнике који говоре руским језиком.

„Имамо информације да Руси, вероватно, желе да измисле повод за инвазију… Једна од опција је да руска влада планира да исценира лажни напад украјинских војника или извиђачких снага на суверену руску територију или на становнике који говоре руским језиком како би оправдали своје акције“, рекао је Кирби.

„Сматрамо да Русија може објавити веома сликовит пропагандни видео на којем би биле приказане трупе и глумци који играју улогу ожалошћених људи, порушени објекти, као и војна опрема коју поседује Украјина и Запад“, додао је он.

Треба приметити да Кирби на конференцији за штампу није дао никакве доказе којим би поткрепио ове озбиљне оптужбе на рачун Русије.

Спутњик

Бонус видео:

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *