СТРАШНО Колико домова у Жабарима треба да буде уништено да би власти реаговале?!

0

(фото:Принтскрин)

Становници села Жабари у околини Ваљева месецима у току године живе без воде. Док су се борили са тим проблемом, настао је нови. Уништена је једина асфалтирана деоница пута у селу, а прети и уништење кућа од све чешћег минирања. Нелегално је отворен мајдан који негира сва људска права и законе о очувању животне средине. Власник се не оглашава, али возачи на челу са пословођом имају изузетно бахат став према становништву. Да ли ту моћ улива „одрешена кеса“ или кумство са високим функционерима власти није утврђено.

Како кажу, осим пута, уништена је и река. Једини извор воде са ког се село снабдевало.

„Наравно, за то нико није одговарао. У току предизборне кампање продају јефтине лажи које народ скупо коштају. „Део изгласаног буџета града Ваљева предвиђен је за решавање несташице воде у Жабарима“ једна је од нових“, говоре становници села Жабари у отвореном писму које преносимо у целости.

„Десетине камиона чији је терет до 40 тона са уништеног асфалта прешли су на другу страну села. Тамо где је калдрма широка свега 3 метра и окружена кућама са обе стране. Ако нас не убије камион, угушиће нас прашина, пошто воде нема да бисмо исту спрали. Осиони представници мајдана се уместо дозволе за рад позивају на мишиће, јер – као што можете претпоставити – дозволу немају. Имали су на кога да се угледају, јер као ни они – власт нам такође ништа добро није донела. Ако њих питате, треба да будемо захвални Богу и председнику што разматрају решење једног проблема. Два захтева су бахатост и одсуство патриотизма“, речено је у писму.

Прочитајте још:  108 година од упокојења ВЕЛИКЕ НАДЕЖДЕ ПЕТРОВИЋ, понос и украс наше историје

Како кажу, Србија је по многим параметрима ван светских токова.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Саобраћајна полиција не зна шта јој је у опису посла, као ни градоначелник. До скора је председник општине говорио да је буџет празан, да је новац потрошен на прошлу предизборну кампању. Ипак, април је близу, власт климава, а нова обећања никад јача. Треба задржати удобне фотеље, вредно се ради, наслови су скупи. Пишу се говори, објављују фотографије, а проблеми становништва остају нерешени. Сељак брине прво за жедну стоку па за себе, али власт не види ни стоку ни људе. Држава је, по речима председника, економски тигар, али ми очигледно нисмо део део његове државе. И није толико опасно што смо ван светских токова, опасно је што смо вам памети. Наш извор је пресушио и ми знамо вредност воде, али њихови извори нису и неће пресушити“, наводе становници села Жабари.

Мештани Жабара истичу да нису дошли до решења.

„Да би наш председник ушао у историју, многи морају да остану без будућности. Нама остаје једино нада и наравно трактори за допремање воде и као превозно средство јер у нашем селу ауто губи сваки смисао. Након емисије емитоване пре пар месеци у којој је представљен проблем очекивали смо промене, али до истих није дошло. Минирања и припреме за нову сезону су у току, а нама остаје једино да се молимо“, закључују становници овог села.

Нова.рс

Бонус видео

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *