Америка увела нове санкције Белорусији

0

(фото:Принтскрин)

Амерички државни секретар Ентони Блинкен саопштио је да САД уводe забрану издавања виза „великом броју“ представника власти у Белорусији, који су, по мишљењу Вашингтона, умешани у „прогон дисидената у иностранству“.

„Стејт департмент уводи забрану издавања виза великом броју грађана Белорусије у оквиру ‘Хашоги забране’ – инструмента за сузбијање транснационалне репресије, коју је администрација објавила прошле године“, наводи се у изјави.

Како је додао Блинкен, санкције се односе на неке грађане Белорусије због учешћа у озбиљној активности против дисидената у иностранству.

Стејт департмент није навео имена Белоруса којима ће бити уведене санкције позивајући се на „поверљивост података“.

„У складу са америчким законом, евиденције виза су поверљиве информације. Не можемо да доставимо детаље и имена појединаца“, рекао је представник Стејт департмента.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Судећи према изјави Блинкена, санкције, које су се поклопиле са почетком Олимпијских игара у Пекингу, примењују се као мера одговорности за прогон белоруских спортиста.

Спутњик

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *