Битка за Чернобиљ: Руских агресора нема али има француских туриста

0

(фото:Апостроф.уа)

У петак, 4. фебруара, у Припјату, граду из којег су сви становници евакуисани 27.априла 1986. године након несреће у Чернобиљу , одржане су заједничке тактичко-специјалне вежбе јединица Министарства унутрашњих послова Украјине.

Место је посетио дописник украјинког „Апострофа“.

Вежби је присуствовало руководство Министарства унутрашњих послова, Државне службе за ванредне ситуације, амбасадори страних држава и представници партнерских земаља.

Током вежби разрађена је координација јединица МУП-а у извршавању задатака за одбрану насеља, тактике извођења војних дејстава на урбанизованом подручју и отклањања њихових последица.

„ У условима даље ескалације сукоба, постоји могућност вођења непријатељстава у насељу “, наводи се у саопштењу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Према легенди вежби, насеље „Припјат“ се налази на линији судара са непријатељем. Јединице ВС заједно са Националном гардом извршавају борбене задатке за одбрану града.

Иначе “непријатељ” оличен у руској и белоруској војсци, кога су претходних дана најављивали амерички и британски медији, а који је требао преко забрањене зоне да уђе из Белорусије у Украјину и тако умаршира у Кијев, из неког разлога није се појавио. Али зато су припадници МУП-а током дана у Припјату открили двојицу француских туриста који су ушли у град илегално, заобилазећи Контролно-пропусни пункт на улазу у забрањену зону и према наводима и успели да их ухапсе.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *