Инспектор стигао у Горње Недељице, вози се у ауту “Рио Тинта”

0

(фото:Нова.рс)

Јутрос је у село Горње Недељице стигао општински рударски инспектор, а ово је раније обећано на састанку мештана и локалне самоуправе. Маријана Петковић испред удружења “Не дамо Јадар” у изјави за Нову каже да је инспектор виђен у аутомобилу компаније “Рио Сава” и да је невероватно да је на терен упућен само један инспектор – иако се ради о 528 бушотина.

“Од посете инспектора не очекујемо ништа, јер се раније дешавало да изађу на терен, а онда извештај буде другачији од правог стања”, наводи Петковићева.

Подсетимо, Влада Србије је 20. јануара укинула све дозволе које су дате “Рио Тинту”, а премијерка је у више наврата говорила да је на пројекат “Јадар” стављена тачка.

Како је Нова раније писала мештани Горњих Недељица код Лознице страхују да компанија Рио Сава, односно Рио Тинто, планира да настави даље причу о пројекту „Јадар“ у том крају након што су, како тврде, три парцеле недавно прешле у власништво те компаније. Они су приметили промену на сајту е-Катастра и тамо видели да је „Рио Тинто“ преузео власништво над још три парцеле од 27. јануара ове године.

Нова.рс

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *