Протојереј Теодор Зисис: Патријарх Вартоломеј ради против Православља

0

Запад, подстрекаван ђаволом, жели да дехристијанизује православни Исток, сматра протопрезвитер Грчке цркве.

Протопрезвитер Теодор Зисис, почасни професор богословске школе Аристотеловог универзитета у Солуну, сматра да патријарх Вартоломеј у „украјинском питању“ делује против Православља, преноси „Ромфеа“.

У чланку протопрезвитера Теодора, који је објавило издање, каже се да је након распада СССР-а дошло до „политичког и црквеног разграничења” између Русије и Украјине.

Али, према речима професора теолошке школе Аристотеловог универзитета у Солуну, „културне везе између два народа, као и црквена зависност од Руске Цркве, и даље су опстале, против чега, нажалост, делује патријарх Вартоломеј, сарађујући са западним крсташима који су упропастили Византију и оскрнавили Цариград 1204. године“.

Према речима протојереја, патријарх Вартоломеј „заправо делује против Православне Цркве“, а „циљ јеретичког Запада, који све време подстиче ђаво, јесте да разори Православну Цркву, односно Једну, Свету, Саборну и Апостолску Цркву, и да дехристијанизује православни Исток, као што је он сам већ дехристијанизовао себе“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Борба за веру

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *