Русија објавила: “Настављено гранатирање, убијају цивиле”, Запад ћути?

0

Ilustracija: Shutterstock/Bumble Dee

Заменик представника Русије при УН Дмитриј Пољански скренуо је пажњу САД да украјинска војска наставља гранатирање стамбених подручја у Донбасу.

Упитао је и зашто се Вашингтон не оглашава поводом тога.

“Док Запад наставља да се бави наводним руским плановима за напад на Украјину, украјинска војска отворено наставља своје рутинско гранатирање стамбених насеља и убија и осакаћује цивиле безобразно кршећи Минске споразуме. Где је реакција америчког амбасадора у УН?”, поручио је на Твитеру Пољански, преноси ТАС С.

Запад и Кијев већ дуже време објављују информације о потенцијалној инвазији Русије на Украјину, а портпарол Кремља Дмитриј Песков окарактерисао је ове тврдње као “празне и неутемељене”, које служе као трик за ескалацију тензија, истичући да Русија није никоме претња.

Песков, међутим, није искључио могућност провокација које имају за циљ оправдање оваквих навода и упозорио је да ће покушаји употребе војне силе за решавање кризе на југоистоку Украјине имати озбиљне последице, наводи ТАС С.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Б92

Бонус видео:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *