САД осудиле затварање дописништва Дојче велеа у Москви; Русија: Где сте били у случају РТ?

0
захарова

Марија Захарова (Фото: HO / RUSSIAN FOREIGN MINISTRY / AFP)

Сједињене Државе осудиле су одлуку руских власти да затворе представништво немачког Дојче велеа у Москви. Реаговала је руска амбасада у Вашингтону, истичући да је то пример двоструких аршина.

Портпарол Стејт департмента Нед Прајс написао је на Твитеру да су САД солидарне са Немачком и ТВ каналом.

Подсетимо, Прајс није ни на који начин коментарисао одлуку власти у Берлину да обуставе емитовање програма РТ у Немачкој.

„Где су биле ‘високе америчке демократске вредности’ када је Берлин забранио сателитски и сваки други програм канала РТ?“, упитали су у руској дипломатској мисији.

Подсетимо, у оквиру реципрочних мера објављених 2. фебруара као одговор на непријатељске кораке Немачке да забрани сателитско и друго емитовање телевизијског канала на немачком језику „РТ ДЕ“, Москва је затворила дописништво немачке радио-телевизијске компаније „Дојче веле“ у Руској Федерацији.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Како наводе саговорници Спутњика, током посете немачке министарке спољних послова Аналене Бербок Москви предлагани су начини да се реши криза али је Берлин одбио да размотри то питање.

Спутњик

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *