Шапић критикује Весића: У Београду се није квалитетно комуницирало са грађанима

0
шапића

Александа Шапић (Фото: https://sapic.rs/)

Потпредседник Српске напредне странке и председник градске општине Нови Београд Александар Шапић изјавио је да ће, уколико постане градоначелник Београда, његов задатак бити, не да пије кафу са грађанима, већ да им омогући да дођу до онога што им је потребно.

„Хоћу Београђанима да понудим системска решења“, поручио је Шапић гостујући на „ТВ Еуроњуз“.

Он је указао да је у претходном мандату у Београду урађено много добрих ствари, али је било и оних мање добрих, попут, како је рекао, недостатка квалитетне комуникације са грађанима.

Шапић је рекао да је процес предлагања кандидата за одборнике унутар Српске напредне странке у току, те да ће на листи за београдске изборе бити и нестраначких кандидата.

“На Главном одбору странке 11. фебруара требало би обе листе да буду усвојене. Највећи број кандидата за одборнике предлажу општински одбори, чекају се још увек ти предлози. Видећемо ко ће на листи још бити од нестраначких личности. По статуту странке Главни одбор мора да потврди обе листе”, рекао је Шапић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Нагласио је да у наредном мандату нова градска власт мора да направи озбиљан замајац, како би се се након четири године јасно назирао крај изградње метроа планиран за 2028. годину.

“Имамо завршен пројекат, почиње изградња две линије, имамо новац. Уколико будем био изабран, почињемо да градимо метро и за четири године ћемо доћи до пола, а ко дође после нас и није задовољан што градимо метро, они нека га затрпају”, рекао је он.

Шапић је навео да не познаје канидидате за градоначелника које су предложиле друге опције, али да им на изборима жели сву срећу, те поновио да је спреман да саслуша и уважи све добре предлоге које од њих буде чуо.

Прочитајте још:  Бароница којом је био опчињен Здравко Кривокапић одлучила да запали Украјину осиромашеним уранијумом

“Ово што сам до сада чуо од њих не бих прихватио. Не бих изместо споменик Стефану Немањи са Савског трга, не бих оставио стари, распали Савски железнички мост, јер ако он остане ту онда нећемо моћи да копамо тунел који ће смањити оптерећење саобраћаја, јер не бисмо са Новог Београда могли да идемо до Вишњичке бање, Карабурме за 10 минута. Али не мора да значи да неће бити добрих идеја и уколико их буде било, врло радо ћу их прихватити”, рекао је Шапић.

Истакао је да ће једна од првих ствари које ће, уколико буде био у прилици, као градоначелник урадити јесте решавање проблема Савског насипа.

“Живим за дан да дођем у ситуацију да разбуцам оне сплавове на Савском насипу од којих се не види река. Одрастао сам тамо, по цео дан сам био на савском шеталишту као дете. То је брука и срамота. Једна од првих ствари коју ћемо пукушати да урадимо јесте да уведемо ред, да решимо питање савског шеталишта, сплавова, да уведемо ред и да системски решимо тај проблем”, рекао је Шапић.

Нагласио је да ће једна од тема којој ће посветити посебну пажњу бити екологија, али не на демагошки начин, као што се она, како је рекао, данас злоупотребљава као тема.

“Толико је екологија као тема злоупотребљена да је мене срамота да је користим на тај начин. Екологија није важна само данас или сутра, она је важна заувек, ми живимо у свету у коме ако не будемо повели рачуна о екологији неће нас бити за 50 година. Главни разлог загађења ваздуха у Београду јесте енормно повећавање броја аутомобила и индивидуалних ложишта, којих данас има 250.000. Хајде да покушамо да подизањем стандарда, субвеницијама за куповину еколошких аутомобила, увођењем алтернативмих начина грејања… Нећу да лажем људе, да ћу када будем дошао на власт да прочистим ваздух за два дана”, закључио је Шапић.

Прочитајте још:  Последњи српски возач камиона из Украјине стигао у Београд

Нова.рс

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *