„Стручњак за тракторе“ задовољан: Изгласавањем неповерења влади Здравка Кривокапића заустављена незапамћена ерозија државе

0

Душко Марковић и Амфилохије (Фото: TWITTER VIDEO PRTSCR / VLADACG)

Посланик и члан Главног одбора ДПС Душко Марковић, деградиран, понижен и ражалован у странци после краха који је доживео као носилац листе ДПС на изборима 30. августа, написао је на Твитеру да је изгласавањем неповерења влади Здравка Кривокапића „заустављена незапамћена ерозија државе, њеног демократског и грађанског бића, и прекидамо њену међународну компромитацију“.

„Влада је пала заслужено, легитимно и праведно, јер је од 81 подржавало свега 11 посланика“, рекао је Марковић.

Марковић који је иначе познат по ефикасним идејама решавања питања неуставног доношења Закона о верским слободама, а нарочито аутохтоног српског народа који живи у Црној Гори – решење по принципу „тракторијаде“ и чувених „15 минута“, сада се нада великом повратку ДПС-а.

„Данас смо добили нову прилику коју не сме пропустити европска, грађанска и антифашистичка политичка свест. Позивам да се окупимо око убрзане европеизације, ревитализације институција, и хитног економског и друштвеног опоравка“, напосао је Марковић.

Међутим, подсетићемо Марковића да је пропадање Црне Горе у економском, друштвеном али и сваком другом смислу започето доласком деградирајуће партије ДПС-а.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Посланик Марковић никада није није коментарисао примере корупције у виду многобројних афера које су обележиле тридесетогодишњу владавину ДПС (Коверта, Снимак, Можура, Оф-шор, Препознавање терена и многе друге), европским стандардима уочљивим само у „Сплендиду“ у којем се најчешће може срести пријатељ ДПС-а Брано Мићуновић. Није говорио ни о својеврсним „грандовским“ клановима а камоли Кавачком и Шкаљарском чији је рат за време њиховог владања однео многобројне невине жртве – грађане Црне Горе.

Када је у питању економија подсетићемо га само на дужничко ропство по питању изградње аутопута које су оставили у „наслеђе“ грађанима Црне Горе најблаже речено – неповољним условима уговора са кинеским извођачима.

Прочитајте још:  Хрватска договорила куповину америчких борбених возила

На овом месту се морамо подсетити, шта је овај јесник новог времена и дискурса поручио сопственим грађанима у самом финишу прошлогодишње изборне кампање:

„Али вас уверавам да су институције већ данас спремне, да безбедносне институције знају шта они раде и на шта су спремни. И да ћемо им 30. августа на то одговорити жестоко. Након пребројаних гласова констатовати убедљиву победу Црне Горе, не нас појединачно, а након тога у Црној Гори за њих никад више неће бити исто. Мораће је поштовати ако је неће волети. Српска православна црква и њени свештеници ће се вратити у манастире и цркве. Неће их бити више у политичким поворкама“, грмео је Душко Марковић, бивајући уверен да ће његова неконтролисана, диктаторска власт трајати вечно.

ИН4С

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *