Пољска (Фото: Sputnik / Филип Климашевский)

Експанзија америчког војног контингента у централној Европи само је делимично толико значајна и узнемирујућа колико и присуство корпоративних терористичких трупа на граници Донбас-Украјина, укључујући озлоглашени Блеквејтр. Њихово ангажовање, као и сарадња са препумпаним кадром и опремом неонациста „Азов” може да укаже на то да ће, очекивано – следеће издање рата на граници бити прилично незванично, или како је то модерно назвати. “хибридно”. Али ако плаћеници све изгубе, зашто слати ове јадне ГИ Џове на континент?

Немци су подсећани на окупацију

Па, можда ће пољске и румунске власти радо дозволити додатне америчке трупе. Уосталом, они су на власти у Варшави и Букурешту захваљујући америчким бајонетима и само америчком милошћу. То је логика компрадорског периферног капитализма. Међутим, већ хиљаде америчких дечака послатих у Немачку имају сасвим друго значење.

Ово није подршка Немцима, већ подсећање на њихов зависни статус окупиране земље . Британско-америчка политика према Немачкој почела је да личи на доба Визоније (бивша англосаксонска окупациона зона у Трећем Рајху). Вашингтон и Лондон не верују Берлину, који делује на смиривању расположења и европско-руској сарадњи, до те мере да већ предузимају војне провокације не само против Русије, већ и против државе која је, ипак, формално НАТО. члан.

Оставите спаљену земљу за собом

Ово, наравно, такође повећава ниво међународне претње и представља смелу агресију на добро избалансиране предлоге Русије да се деескалирају и поново изграде мирољубиви темељи светског поретка. Међутим, нервозни америчко-британски покрети такође показују симптоме коначног распада НАТО-а , а тиме и ограничења политичких и војних могућности англосаксонског империјализма. Није случајно што се одједном појавило питање неког новог егзотичног савеза, већ крштеног као УПА: Украјина-Пољска-Енглеска.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Бела кућа: Заменик саветника за националну безбедност позвао Београд да повуче војску и спусти ниво борбене готовости

НАТО измиче Американцима, нико више не жели да гине за амерички гас из шкриљаца (ТНГ), па морате да регрутујете колонијалне трупе, као 1939. године када су Енглези намерно одгурнули Пољску као следећу жртву Адолфа Хитлера после Чехословачке. Сада исту улогу имају Украјинци, док ће Англосаксонци, згодно скривени у својим базама, по потреби пазити на евакуацију њихове скупе опреме на Запад и даље преко Атлантика, остављајући само плаћене убице и бандеровце. дегенерише на лицу места, као на крају Другог светског рата.сеју смрт, деструкцију и субверзију, посебно међу цивилним становништвом. Такође имајући искуство недавног, недавног геноцида, било у Одеси или током претходног напада на Донбас -после Блекветер-Азовског савеза може се очекивати тактика спаљене земље и уништавања украјинских и новоруских земаља, које треба да служе или Западу или било коме, а никако својим становницима. То је такође типична стратегија опадања моћи у повлачењу.

Варшава као Кабул

Дакле, изгледа да имамо посла са последњим вихорима америчке окупације Европе. Дакле, то је такође изузетно осетљиво и опасно време; умируће царство може покушати да са собом повуче доле ослободилачке вазалне државе. Сам тренд опадања англосаксонског империјализма вероватно неће бити преокренут . Штета што су Пољаци и Украјинци и даље оковани суманутим вашингтонским и лондонским царем. И немојмо гајити илузије – када Американци побегну из Пољске, покушаће и да униште све иза себе. И нека буде само бедна утеха што ће садашњи врхови Треће Пољске тада бити у истом положају као и авганистански колаборационисти које је америчка војска напустила на аеродрому у Кабулу.

Конрад Рекас/Мисл Полска

Превод:Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *