Вучић не зна шта нас сутра чека: Држава обезбедила прехрамбене залихе

0

(BETAPHOTO/Predsednistvo Srbije/Dimitrije Goll/DS)

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је држава обезбедила велике залихе прехрамбених производа, како не би зависили од других шта год да се деси у свету.

“Пратимо сваки дан како се усложњава ситуација. Како се појави једна утакмица Русије и Украјине тако скоче цене свега. Морамо да набавимо веће количине зато што не знамо шта нас чека сутра”, казао је Вучић из Пекинга за телевизију Пинк.

Он је навео да Кина купује све сировине, а да када је то видео позвао је тимове да и Србија себе обезбеди, да утисне што више гаса у Банатски двор. “Гледамо то да појачамо, а мазут смо купили и имамо га довољно”, рекао је Вучић.

Он је додао да су српски тимови договорили већ 90 одсто ствари везаних за преговоре са Кином, наводећи да је за Србију важно да настави да гради односе с том државом.

“Када обезбедите приступ тако јаком тржишту као што је кинеско, онда немамо проблем са тим да обезбедимо посао за, на пример Будимку, друге фабрике за прераду воћа, као и наше винаре”, казао је.

Вучић је навео да је Србија планирала да отвори авио-линију са Кином, али да то није било могуће због пандемије корона вируса.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Он је оценио да су у Кини противпандемијске мере ригорозне и да су због тога успешнији од свих у Европи, како је навео, јер су врло стриктни и дисциплиновани.

Вучић је најавио да ће држава наставити да улаже у медицинске институте и опрему. “Морамо да водимо рачуна о ономе што се збива у свету. Не само око вакцина, короне, ми још не знамо да ли ће нас корона напустити. А доћи ће и супер вакцине”, рекао је Вучић.

Прочитајте још:  Вучић ће се 6. јуна обратити нацији поводом отказивања посете Лаврова Србији

Бета / БиЗЛифе

Бонус видео:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *