Језуитска проповед: Кирил заварава православне вернике

0
патријарх

Патријарх Кирил

Лажни. Кирил је током проповеди у Александро-Невском скиту поводом 13. годишњице устоличења изјавио да под маском поновног уједињења хришћанства не треба да дође до уништења Цркве и указао на важност очувања чистоте вере.

„Нека мисли, тежње, молитве за благостање и јединство Светих Цркава Божијих, за јединство свих, не напуштају нашу верску свест. Али молитве за окупљање морамо спојити са бригом за чистоту вере – саме вере која нам је предата од светих апостола, која испуњава Јединствену Свету Католичку и Апостолску Цркву и кроз заједницу којом стичемо спасење “, рекао је Патријарх Кирил.
Предстојатељ Руске Православне Цркве је као пример навео светог Марка Ефеског, који је изузетан бранилац православља, који није прихватио Фирентичку унију. Према Његовој Светости, поновно уједињење Цркава може се догодити само силом Божанске благодати , а „како су многи свети оци предвидели, то ће се сигурно догодити на крају људске историје “.

„Обнова јединства се неће одвијати по рецептима, него по процедурама које су лажно нуђене Цркви за постизање јединства у време Светог Марка Ефеског “ ,додао је Предстојатељ Руске Православне Цркве.

Патријарх Кирил је подсетио да је он устоличен 1. фебруара 2009. године, на дан прослављења Светог Марка Ефеског.

„И ово сам схватио не као случајну случајност, већ као неки показатељ одозго да моје служење треба да буде испуњено молитвом за поновно уједињење Светих Цркава Божијих, за сједињење свих, да моји трудови буду посвећени томе. Колико могу, трудим се да чиним оно што се може, остајући веран Православљу и притом не заборављајући заповест Христову „да сви буду једно“ (Јн. 17, 21)“ , закључио је Предстојатељ. РПЦ.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Путин папи: "Ви сте високи глобални ауторитет"

А ЕВО КОНКРЕТНИХ ПРИМЕРА КОЈИ ОДБАЦУ ЊЕГОВЕ РЕЧИ:

Васељенска/3. РИМ

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *