Селаковић:Обнављање сарадње Србије и Америке је приоритет

0

Никола Селаковић (Фото: Screenshot/B92)

Стратешки циљ српске дипломатије у протеклом периоду био је наставак евроинтеграција, неговање наших традиционалних пријатељстава у свету, али и веза са земљама са којима смо у прошлости имали складне или чак савезничке односе, али су они занемарени или погоршани услед несрећних историјских околности.

Министар спољних послова Србије Никола Селаковић је коментаришући писмо америчких конгресмена и сенатора навео за Танјуг да је сарадња Србије и Америке у протеклом периоду била је један од наших приоритета, а писмо групе америчких конгресмена председнику Бајдену потврда је да и са друге стране постоји воља за заузимање таквог правца у развијању наших билатералних односа, рекао је Селаковић.

Чињеница да је идеју о потреби рада на продубљивању српско-америчког партнерства подржао велики број конгресмена из обе странке јесте, такође, потврда преданог рада нашег државног врха и српске дипломатије, пре свега председника Србије Александра Вучића и амбасадора Марка Ђурића, који су личним залагањем и предузимљивошћу успели да српски кокус у Конгресу учине снажнијим но икад, навео је.

То је учињено без плаћених лобиста, консултаната, агенција и сличних помоћних средстава, јер Србија је искрено и без икаквих колебања, чврсто решена да односе са Америком подигне на највиши ниво у новијој историји.

У писму 16 конгресмена које је синоћ упућено америчком председнику Џозефу Бајдену, позива се на унапређење односа Америке и Србије, уз подсећање на дугу дипломатску историју две земље и њихове снажне одбрамбене, безбедносне и економске везе.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Писмо је упућено поводом 140. годишњице успостављања дипломатских односа Америке и Србије и како би се охрабрила администрација Џозефа Бајдена да продуби односе између две земље.

Прочитајте још:  Американка уживо у емисији признала да је купила бебу у Србији за 10. 000 долара (Видео)

Политика

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *