Украјински министар: Не видим непосредну претњу од Русије

0

Izvor: REUTERS/Dado Ruvic/Illustration/File Photo

Украјински министар одбране Алексеј Резников изјавио је у интервјуу италијанској “Републици” да у овом тренутку не види непосредну претњу од Русије.

Коментаришући свакодневне најаве западних обавештајних служби о скором нападу Русије, Резников је рекао да наводна агресија може да се деси пре или касније, али да нема непосредног ризика.

Прво су говорили да ће бити у јануару, сада говоре у фебруару, а неки кажу да ће се десити на пролеће. Ми нећемо нападати, а уколико будемо нападнути бићемо спремни, казао је Резников, преноси ТАСС.

Он је нагласио да Кијев не припрема никакав план напада на Крим, Лугањск или Доњецк.

Нећемо покренути никакву офанзиву. У Лугањску и Доњецу живе Укирајинци и нећемо их угрозити, поручио је Резников.

На питање да ли је могућ састанак председника Украјине и Русије Володимира Зеленског и Владимира Путина, он је рекао да мисли да је јесте.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Мислим да је тај састанак могућ. Медијација је потребна, али је најважније да добијемо гаранције за прекид ватре, казао је Резников и додао да је нормандијски формат добра платформа, али да је непходно да претпи неке измене.

Према његовим речима, састанак Зеленског и Путина могао би да се организује у Женеви, Берлину или Варшави, а можда би могао да се одржи и у Истанбулу, с обзиром да је председник Турске Реџеп Тајип Ердоган понудио да буде посредник.

Н1

Бонус видео:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *