Људи, молимо вас да ову претњу схватите врло озбиљно: Минирањем у каменолому радиоактивне честице ће сахранити Србију!

0

У следећих неколико текстова пробаћемо да вам скренемо пажњу зашто је геолошко истраживање на локалитету Доња Мутница, а који обухвата општине Параћин, Ражањ и Сокобања и које је поверено иностраној фирми , опасно! Опасно по локалну заједницу и по сав биљни и животињски свет на том подручију.

Нека претходна геолошка истраживања која су ту рађена нам говоре да у тој области има бакра. То је први аларм и прва чињеница на коју морамо да обратимо пажњу. Не зна се у којим количинама, али само преоравање наших атара од стране аустралијске фирме како би се установило да ли га има довољно за економску експлоатацију, нам се не свиђа ни мало, а тек да не говоримо о некаквом новом Бору или Мајдампеку на пар километара од Клачевице, Плане, Скорице или Јошанице.

Међутим, оно што се мало зна и то је оно што свако геолошко истраживање на овом простору чини ОПАСНИМ, јесте чињеница да у тој области има УРАНИЈУМА!

Овом приликом, доле у прилогу, имате прилику да прочитате део текста који је објављен у листу Савеза енергетичара Србије, под називом „Енергетика 2010“ из марта исте године. Говори о уранијумским минерализацијама у Ридањско-Крепољинској зони, којој ми и припадамо и то на локалитетима Мечија рупа (између Сисевца и Грзе), Честобродица (не ова за коју сви знамо, већ је то топоним у ражањској општини) и Столовац (недалеко од Честобродице).

Занимљиво је шта у тексту пише за уранијумску појаву Столовац. Обратите пажњу да су радиоактивне аномалије регистроване на површини од 30 квадратних километара (истражно поље Доња Мутница је око 50 квадратних километара). Друга ствар која нам привлачи пажњу јесте та што су аномалије најинтензивније у подручијима која су везана за формације црвених пешчара (на приложеној геолошкој мапи наранџастом бојом су управо они представљени) и ту су регистроване екстремно високе радиоактивне неравнотеже!

Прочитајте још:  Хоће ли Александар Вучић променити курс да спречи „евромајдан“?

Ово нас све сада доводи до планине Баба на којој постоје горе наведене формације ових пршчара (обележене су и приказане белим круговима и стрелицама) и отвара питање зашто је председник општине Параћин, Владимир Милићевић, тврдње да на Баби има уранијума назвао научно фантастичним причама.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Из непосредног контакта са неким људима који су радили на истраживањима лежишта уранијума у бившој Југославији, сазнајемо да су одређена истраживања рађена и у атару села Плана и да су пронађени узорци уранијума, али да је количина недовољна за економску експлоатацију. Проблем је што минирањем у каменолому радиоактивне честице могу да се пошаљу у ваздух и да контаминирају околину.

Чињеница је да црвених пешчара има на Баби, а све остале информације треба испитати , потврдити или оповргнути и ми тренутно радимо на томе. Не тврдимо ништа, али „господо“ из Општине и Коридора Србије, схватите нас озбиљно. Ништа што вам је речено, није речено напамет и без утемељења у постојећим чињеницама.

Потенцијални рудник бакра и злата само ће ову опасност, опасност контаминације радиоактивном прашином, повећати до неслућених размера, а она, као и загађен ваздух, не познаје политичку опредељеност.

Људи, молимо вас да ову претњу схватите врло озбиљно!

Бонус видео:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *