Брисел забранио „конвој слободе” на својој територији

0

(EPA-EFE/ANDRE PICHETTE)

После Париза, и градске власти Брисела најавиле су забрану протеста камионџија, тзв „конвој слободе”, који је планиран да буде одржан у понедељак у граду који је седиште ЕУ.

У питању су протест покренути у Канади крајем јануара, у циљу укидања обавезне вакцинације против ковид-19 за прекограничцне возаче камиона.

Планирано је да се протести, којима су после Отаве блокирани кључни гранични прелазе између САД и Канаде и успорени трговина и превоз робе, наставе у Европи, али су европске престонице на рути „конвоја слободе” брзо реаговале и забраниле поворку камиона на својој територији.

Градоначелника града Брисела, Филип Клоз, каже да белгијска престоница не може бити талац демонстраната и упозорава на чврсту реакцију полиције и власти у целом региону Брисела.„Могу да дођу и демонстрирају, али не возилима и не камионима. Нећемо толерисати то што протест блокира цео главни град”, каже Клоз.

У Бриселу, који се због присуства институција ЕУ често користи за одржавање пан европских демонстрација, наводе да се за протесте претходно мора добити сагласнит градских власти и додају да такав захтев од учесника „конвоја слободе” још нису добили.

Политика

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *