Стигло појачање за НАТО: Амерички авиони Ф-15 слетели у Пољску

0

Foto: EPA-EFE/VALDA KALNINA

Амерички авиони Ф-15 слетели су данас у Пољску, као део појачања на источном крилу НАТО, саопштио је пољски министар одбране Мариуш Блашчак.

Авиони су стигли у тренутку када су додатне америчке и британске снаге распоређене у Пољској, а земљу је у знак солидарности посетио и британски премијер Борис Џонсон.

Данас су амерички ловци Ф15 стигли у ваздушну базу Ласк, они ће бити подршка источном крилу у оквиру мисије ваздушне полиције НАТО“, написао је Блашчак на Твитеру, преноси Ројтерс.

Пољски министар одбране није прецизирао колико је Ф-15 авиона слетело у базу, а нове америчке и британске копнене трупе већ су распоређене у Пољској.

Како се наводи, амерички авиони Ф-15 такође су послати на Балтик, у тренутку када НАТО појачава војно присуство на свом источном крилу због тензија између Украјине и Русије.

Британски премијер Џонсон недавно је посетио Пољску како би изразио подршку током растуће кризе са Москвом коју је назвао “највећом безбедносном претњом са којом се Европа суочила у последњих неколико деценија”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Британски министар одбране Бен Волас рекао је данас да би Лондон могао да пошаље додатне трупе како би помогао својим савезницима у источној Европи ако буде потребно, након што је у понедељак најавио распоређивање 350 војника у Пољској.

Нова.рс

Бонус видео:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *