Бунтовни архиепископ о отпору глобалним превратима

0

(фото:ФСК.РУ)

„Опколили нас вукови грабљиви који желе да убију наше душе пре него што убију наша тела“

Већ сам писао о побуњеном католичком надбискупу Карлу Марију Вигану. Некада је био један од највиших јерарха Ватикана. Он већ неколико година говори против тих нечистих ствари које се дешавају у Ватикану и крију се од света. Архиепископ се у протекле две године супротставио „борби против пандемије ковида“. Она је, по његовом мишљењу, димна завеса која покрива глобални удар који организује уска група закулисних елита.

Уз подршку озбиљних медицинских стручњака, надбискуп је у октобру 2021. објавио опширно обраћање надбискупу Гомезу, председнику Конфедерације католичких бискупа Сједињених Држава. У њему је позвао шефа Конфедерације да апелује на паству, као и на све грађане САД, са позивом да се уздрже од вакцинације против вируса корона. И пре свега да се укине обавезна вакцинација свештенства и целокупног католичког свештенства у САД. У жалби се каже:„Свакога дана хиљаде људи умире или им се погоршава здравље због илузије да такозване вакцине гарантују решење за ванредну ситуацију пандемије. Католичка црква је дужна Богу и целом човечанству да са свом одлучношћу осуди овај гнусни и стравичан злочин, дајући јасна упутства и говорећи против оних који у име псеудонауке служе интересима фармацеутских компанија и глобалистичке елите усмерене на убиство. .

Крајем прошле и почетком ове године надбискуп је упутио нове апеле католицима и свим грађанима. Почетком децембра говорио је на конференцији Истина за здравље . Надбискуп је скренуо пажњу на етичке, правне и политичке аспекте проблема вакцинације. Конкретно, то што ни држава ни произвођачи „експерименталних лекова” нису преузели одговорност за последице вакцинације тзв. Подаци о самим лековима и резултатима њиховог прелиминарног тестирања нису јавно доступни. Група америчких лекара је преко суда захтевала да се ова информација објави. И Фајзер фармацеутски регулатор ФДА, који је био у дослуху, рекао је да до откривања поверљивих информација може доћи само постепено, како се документи обрађују, и да се протежу … на 55 година. „Дакле “, примећује архиепископ, „ видимо да имамо елиту криминалаца који су се окупили на Светском економском форуму да осмисле Велико ресетовање и у Уједињеним нацијама да спроведу Агенду 2030, који су одлучили да униште становништво планете у складу са детаљним скриптама.

Прочитајте још:  Егзистенцијална криза либералног света

У свом говору, надбискуп је спојио одвојене делове слике (карантине, изолације, „зелени пасоши“, „вакцинације“) и поново створио слику у целини, назвавши је глобалним преокретом. „Назвати ово ‘теоријом завере’ било би потцењивање: ово је државни удар изведен са јасним умом и одлучношћу, злочин против човечности.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Организатори (они су корисници) глобалног преокрета укључили су владине званичнике, научнике, лекаре, новинаре, службенике за спровођење закона у његову имплементацију, чинећи их саучесницима у злочину. „Они уништавају националну економију, узрокују сиромаштво и незапосленост, стварају дискриминацију и кршење основних права само са циљем да контролишу преживјеле, прате њихово кретање, мијењају им животе, обликују њихово размишљање и регулишу њихово здравље. Овај рад укључује сарадњу владара, владиних званичника, лекара, судија, органа за спровођење закона, медија и, као да то није довољно, чак и верских вођа“.. Говорећи о „верским вођама“, надбискуп пре свега мисли на папу Фрању. Папа је подржао идеје „Великог ресетовања“ и чак је потписао споразум са Ротшилдима крајем 2020. о сарадњи у изградњи „инклузивног капитализма“. А 2021. године папа је више пута позивао целокупно свештенство и стадо Католичке цркве да се вакцинишу против цовида, лицемерно називајући то „чином љубави“. Надбискуп Карло Вигано је другачијег мишљења: ово је чин убиства и самоубиства.

У говору се позива на стварање Антиглобалистичке алијансе (АГА) од стране архиепископа : „Али ако је елита успела да поткупи властодршце и направи прави државни удар на грађане, не можемо реаговати локално: ако је агресија глобална, акције опозиције и отпора такође треба да буду глобалне. Стога вас такође поново позивам, као научнике који веома јасно разумеју опасности експерименталног лека, да се придружите Антиглобализационој алијанси како бисте се могли супротставити овом необјављеном, али немилосрдном и бруталном рату са уједињеним координисаним фронтом .

Тема АГА почела је стално да звучи у говорима побуњеног архиепископа. Тако је у новембру прошле године рекао : „Већ две године смо сведоци глобалног државног удара, током којег је финансијска и идеолошка елита успела да преузме контролу над делом националних влада, јавних и приватних институција, медији, правосуђе, политичари и верске вође. Сви су они, без изузетка, пали у ропство овим новим господарима, који својим саучесницима обезбеђују моћ, новац и јавно признање . И онда закључује потребу за координисаним отпором:„Пред овим глобалним државним ударом, потребно је формирати међународни антиглобалистички савез који ће окупити све оне који желе да се одупру диктатури, који неће постати робови безличне силе, нису спремни да пониште сопствени идентитет, своју индивидуалност, своју верску веру. Ако је напад глобалан, онда одбрана мора бити глобална . ”

Прочитајте још:  Црква светог Лазара у којој се причестила српска војска пред Косовски бој служи Шиптарима као пољски тоалет!

У овом говору архијереј је формулисао два практична задатка за блиску будућност. Прво, да развије програмски документ за Алијансу, који је назвао „антиглобалистичким манифестом“. Друго, одржати међународни форум за заштиту хришћанских вредности, водећи рачуна о започетом „Великом ресетовању“. О другом проблему, Карло Вигано је рекао:„Апелујем на политичке лидере и владаре којима је стало до добробити својих грађана, остављајући по страни старе системе политичких партија и логику коју намеће систем поробљен моћи и новцем. Позивам хришћанске народе заједно, од истока до запада, позивајући шефове држава и здраве снаге институција, економије, рада, универзитета, здравства и информисања да се придруже заједничком пројекту, уништавајући старе системе и остављајући по страни непријатељства која су изазвана непријатељи човечанства по принципу “завади па владај”. Не прихватамо правила нашег противника, јер су осмишљена управо да нас спрече да реагујемо и организујемо ефикасну и радикалну опозицију .

У својој божићној проповеди , архиепископ је приметио да је човечанство ушло у претапокалиптичку фазу историје: „Почињемо да схватамо да нас опседају вукови грабљиви: они који сеју заблуду, кварни морал, проповедају смрт и очај, који желе да убију наше душе чак и пре него што убију наша тела. Почињемо да схватамо колико смо били мали, глупи и поносни што смо дозволили да будемо преварени лажним обећањима света, тела и ђавола; колико су биле погрешне речи оних који после протеривања наших Првородитеља настављају да понављају иста искушења, искоришћавају наше слабости, искоришћавају нашу гордост и наше пороке, да би нас збацили и одвукли са собом у пакао. Заборавили смо да смо протерани из земаљског раја, да носимо трагове уједа отровне змије .

Прочитајте још:  Масовни протести за осуду агресије израелских окупатора на појас Газе

И католичко свештенство и папски трон служе „змији“: „У драматичној кризи која погађа Цркву Христову већ 60 година… пусиллус грек [мало стадо] моли свог Господа да спасе изгубљене човечанства, када су поквареност и отпадништво почели да продиру чак и у свето ограђење и достигли највиши престо . ”

Карло Вигано са жаљењем констатује да данас Католичка црква не служи Богу и стаду, већ безбожном свету и моћницима овога света: „Коначно, размислите о неодољивом задовољству непријатеља Христових да виде како се Његова Црква извлачи наклоност свет са идеологијама смрти, идолопоклонством државе, моћи, новца, митовима псеудонауке…”

Архиепископ се с времена на време обраћа одређеним друштвено-професионалним групама. Он је 29. јануара ове године објавио поруку италијанској војсци и полицији. Архиепископ их је позвао да се не вакцинишу и да не делују као оруђе за присиљавање на вакцинацију цивилног становништва. Карло Вигано каже: „Сетите се Нирнберга, нацистичких процеса после Другог светског рата и како су осуђеници покушавали да се правдају речима „Последовао сам наређења” . Надбискуп позива италијанску војску да следи пример својих колега из ранијих времена, „који су знали да кажу не злоупотребама и насиљу диктатуре, одбијајући да сарађују са тиранском влашћу у прогону и дискриминацији сопствених грађана . ”

Почетком фебруара, Карло Вигано је подржао канадске камионџије који су марширали у Отави у знак протеста против принудних вакцинација и зелених пасоша. Архиепископ је позвао и учеснике марша и све оне који су их подржавали да се моле за победу над „пакленим“ снагама „Великог ресетовања“: „Данас, више него икада, важно је да схватите да више не можете бити пасивни: треба заузети став, борити се за слободу, захтевати поштовање природних слобода. Али још више, драга браћо Канађани, потребно је схватити да ова дистопија служи успостављању диктатуре Новог светског поретка и потпуном брисању сваког трага Господа нашег Исуса Христа из друштва, историје и традиције народа .

Валентин Катасонов/ФСК.РУ

Превод:Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *